Soomes hakati usinalt näomaske kandma, aga paljud on veel ilma maskita

Soomlased võtsid terviseameti eilset maskikandmise soovitust tõsiselt ja täna reede hommikul olid inimestel maksid ees. Paljud olid aga jätkuvalt ilma maskita.

Asjaga tulid kaasa ettevõtted, näiteks jagas raudteefirma VR rongireisijatele tasuta näomaske. Kuivõrd aga tegemist on soovitusega, siis maskide kandmist valvama ei hakata. Samuti pole ilma maskita sõit ühistranspordis keelatud, vahendab Yle.

Helsingi ühistranspordiettevõte HSL ei kavatse reisijatele maske jagama hakata. Raudteefirma VR aga jagas laiali 10 000 maski. Rongides pole maskid kohustuslikud ja ilma selleta võib rahulikult sõita.

Nii HSL kui VR aga soovitavad tungivalt maski kasutamist. Samas on arusaadav, et kõik ei saa maski kasutada tervislikel põhjustel.

Helsingis oli täna reede hommikul ka linnapildis maske rohkem näha kui tavaliselt. Inimesed arutasid seda, kuidas saavad omale maskid need, kel on väike sissetulek. Samas on inimesed leidlikud ja isegi vanadest linadest saab omale näomaski õmmelda.

Noudatetaanko uutta maskisuositusta aamuliikenteessä? Seuraa suoraa lähetystä Helsingin päärautatieasemalta kello 7.50 alkaen

Bussiin, junaan ja metroon pääsee ilman maskiakin torstaina annetusta suosituksesta huolimatta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi eilen torstaina maskisuosituksen, joka koskee erityisesti joukkoliikennettä käyttäviä. Koska kyse on suosituksesta, Helsingin seudun liikenne eli HSL ei aio valvoa maskin käyttöä eri joukkoliikennevälineissä. Myöskään ilman maskia matkustamista ei kielletä.

Kommentaarid
(Külastatud 700 korda, 1 külastust täna)