Soomes esitleti koroonaäppi

Soome terviseamet esitles täna esmaspäeval koroonaäppi, mis kannab nime Koronavilkku (tõlkes: Koroonavälk).

Koroonaäpi abil saavad inimesed ise aidata kaasa viiruse leviku tõkestamisele ning kaitsta enda ja oma lähedaste tervist. Rakendus kiirendab viirusega kokku puutunud inimeste tuvastamist ja nakkuseahelate katkestamist, edastab terviseamet.

Koroonaäpi testimine algas teisipäeval, 4. augustil ja jätkub käesoleval nädalal. Testperioodil tehakse kindlaks, et rakendus töötab nagu peab.

Koroonaäpp tahetakse kasutusele võtta septembri alguses. Siis saavad selle kõik omale telefoni laadida ja tasuta. Äpil on esialgu soome- ja rootsikeelne versioon. Hiljem tuleb inglisekeelne variant.

Koroonaäpi kasutamine on vabatahtlik, aga sellest on kasu seda enam, mida rohkem on kasutajaid. Äpi töötas välja programmeerimisfirma Solita, väljatöötamisel osalesid veel terviseamet, sotsiaal- ja terviseministeerium, Kela ja SoteDigi Oy.

Koronasovellus on nimetty Koronavilkuksi – koekäyttö jatkuu vielä tämän viikon – Uutinen – THL

Koronaviruksen tartuntaketjujen katkaisua tehostavan älypuhelinsovelluksen nimi on Koronavilkku. Nimi valittiin useiden ehdokkaiden joukosta. “Koronavilkku on nimenä yhteistyötä, kuten sovellus itsekin. Nimen valintaan vaikuttivat sen selkeys ja tuttuus. Yhteys liikenneturvallisuuskampanjoihin nähtiin hyvänä, vilkku on liikenteessä tapa viestiä ja luoda turvallista ilmapiiriä”, sanoo STM:n viestintäjohtaja Vivikka Richt.

Kommentaarid
(Külastatud 503 korda, 1 külastust täna)