Soomes asendub kuumus peagi saju ja äiksega

Soomes asenduvad augusti lõpu kohta erakordselt soojad ilma peagi saju ja äiksega. Veel täna reedel on suuremas osas Soomes sooja 22-26 kraadi, paljudes kohtades 25 kraadi ringis. Ainult Lapimaa põhjaosas sajab ja seal on jahedam.

Kuumus aga taandub nädala lõpus ja pühapäeval on oodata Soome lõuna- ja põhjaosas äikest. Pühapäeval liigub üle Soome sajuala, vahendab Iltalehti.

Sajuala koos äiksega liigub üle Soome öö vastu pühapäeva. Järgmisel nädalal sadu jätkub ja sooja on Soomes esmaspäeval 18-21 kraadi. Lapimaa põhjaosas langeb järgmisel nädalal temperatuur alla 10 kraadi. Teisipäeval on sooja 18-20 kraadi, kolmapäeval kõige enam 18 kraadi.

Helteet vaihtuvat pian sateisiin, viikonloppuna edessä voi olla “vielä yksi kunnon ukkosmyräkkä”

Viikonloppuna on odotettavissa sateita ja ukkosta. Vielä perjantaina suurimmassa osassa maata nautitaan 22-26 asteen lämpötiloista, useilla alueilla lähes 25 asteen lämmöstä. Ainoastaan Pohjois-Lapissa on liikkeellä sadealue, ja siellä on viileämpää. Helteet kuitenkin väistyvät viikonlopun jälkeen ja sää muuttuu epävakaisemmaksi. Varsinkin sunnuntaina voi ukkostaa maan etelä- ja pohjoisosassa.

Kommentaarid
(Külastatud 1,271 korda, 1 külastust täna)