Soomes alustas uus odavbussifirma, mis toob hinna alla

Soomes alustas tänasest neljapäevast, 13. augustist uus odavbussifirma Nanobus, mis pakub soodsat sõitu Helsingi ja Turu vahel.

Firma juhid on 21-aastased kaksikvennad Henri ja Eero Autio, kellest esimene õpib kolmandat aastat Turu majanduskõrgkoolis ja teine Helsingis Aalto ülikoolis energia- ja keskkonnatehnoloogia programmis. Enne bussifirmat tegelesid vennad taksondusega, vahendab Iltalehti.

Vennad uurisid, kuidas bussiäri töötab ja soetasid esimese bussi. Enne tehti tellimussõite ja teenindati eri kliente. Koroonaga aga kadusid kliendid ära ja siis jõuti odavbussinduse juurde. Henri ütles, et bussindust võib võrrelda taksondusega, kus konkurents on teretulnud.

Taksonduses on aga konkurents Soomes juba päris tihe, mistõttu on lihtsam bussinduses, kus on praegu vaid mõned suured tegijad ja seetõttu konkurents väiksem.

Esialgu on idee sõidutada kliente soodsalt Helsingi ja Turu vahel. Pilet maksab ligikaudu 4 eurot. Praegu on äripäeviti kolm väljumist ühes suunas ja nädalavahetustel kaks. Pilet on soodne, kuna buss on suur ja mahutab palju reisijaid. Bussi mudel on Setra S 431 DT ja sel on korralikud suured istmed.

Seoses koroonaga on bussi interjööri töödeldud vastava ainega, mis hävitab nii koroona- kui noroviiruseid. Täna tehti esimesed sõidud ja bussi täituvus oli 30 protsenti. Broneeringuid on juba tulnud palju.

Uue firma tulek on juba mõjutanud konkurentide tegevust. Näiteks Matkahuolto broneeringute veebis on näha, et konkurent lasi kohe hinna kaks korda madalamale. Henri sõnul tahab konkurent nad turult välja süüa enne, kui nad on jõudnud alustadagi. Hinnakonkurentsist aga võidab klient. Praegu on soodsam sõita bussiga Helsingist Turusse kui rongiga Helsingi kesklinnast lennujaama.

Tulevikus on noormeestel kavas laiendada marsruute Helsingist Lahtisse, Jyväskylässe, Kotkasse ja Tamperesse. Helsingi ja Turu vaheliste väljumiste arvu on kavas samuti suurendada.

Suomessa aloitti uusi halpabussiyritys: “Kilpailija yrittää savustaa meidät ulos”

Tänään liikennöintinsä aloittanut halpabussiyritys Nanobus tarjoaa matkustajilleen edullisia matkoja Helsingin ja Turun välillä. Suomen halpabussimarkkinoita vuosia hallinneet yhtiöt saavat kilpailijan Nanobus-yrityksestä, joka alkoi tänään liikennöimään Helsingin ja Turun välillä. Bisnesidea on lähtöisin kaksoisveljesten Henri ja Eero Aution päähänpistosta. 21-vuotiaat yrittäjät opiskelevat molemmat yliopistossa: Henri aloittaa kolmannen vuotensa Turun kauppakorkeakoulussa ja Eero Aalto-yliopiston energia- ja ympäristötekniikan koulutusohjelmassa.

Kommentaarid
(Külastatud 708 korda, 1 külastust täna)