Soome välisminister: ühendus Helsingi-Tallinna vahel on oluline ning seda tuleb hoida avatuna

Soome välisminister Pekka Haavisto ütles täna Tallinna pressikonverentsil, et ühendus Helsingi-Tallinna vahel on oluline ja seda tuleb hoida avatuna.

Eesti välisminister Urmas Reinsalu ütles, et Soome välisministrile sai selgeks tehtud Eesti koroonajuhtude faktid: kolded on maakonniti ning väga kindlates piirkondades, Terviseamet on jõudnud nakkustel silma peal hoida ning paljudes haldusüksustes on juhtumite arv endiselt 0.

Eestis on viimase 14 päevaga tuvastatud 13,8 nakatumist 100 000 elaniku kohta. Sellelt tasemelt kehtestas Soome nädala alguses karantiini nõude Norrast ja Leedust tulijatele. Sama saatus võib tabada praeguse seisuga ka Eestit.

Minister Haavisto on ise lubanud, et jääb pärast Saksamaal, Leedus ja Eestis käiku Soomes kaheks nädalaks karantiini.

Soomes on kehtestatud välisriikidele maksimaalne lubatud piir 10 nakatumist 100 000 elaniku kohta 14 päeva jooksul, kust tulles pole vaja olla karantiinis. Seda nõuet täidavad peale Soome Euroopas veel vaid Läti ja Ungari.

Kommentaarid
(Külastatud 1,365 korda, 1 külastust täna)