Soome rõivatootja Marimekko hakkab koondama

Soome tuntud rõivatootja Marimekko teatas, et alustab koondamistega. Konkreetset koondatute arvu aga ettevõte ei avalikustanud.

Lisaks on kavas töötajaid viia üle teisele tööle ning tellida oisa teenuseid sisse. Marimekko ärikasum kukkus teises kvartalis 2,7 miljoni euro peale võrreldes aastataguse 3,7 miljoni euroga. Käive langes 20 protsenti 23,3 miljoni euroni, vahendab MTV.

Ettevõtte juht Tiina Alahuhta-Kasko märkis teates, et ettevõttes toimuvate muutuste tõttu ollakse sunnitud Soomes töötajaid koondama. Koondamised puudutavad ettevõtte kõiki valdkondi Soomes, välja arvatud kaupluste töötajad ja Helsingi Herttoniemi kangavabriku töötajad.

Marimekko alustab koondamisi Skandinaavia, Põhja-Ameerika ja Austraalia üksustes. Ettevõte teatas, et praegune kriis on moe- ja rõivatööstuse jaoks kõige hullem viimaste aastakümnete jooksul. See on muutnud tarbijate ostukäitumist ning toonud kaasa muutusi nagu digitaliseerumine.

Pandeemia on viinud kliendid digitaalsetesse kanalitesse. See mõjutab tulevikus rõivaste müüki. Lisaks on suurenenud tarbijate ebakindlus, mis on muutnud tarbijad hindade suhtes tundlikuks ja suurendanud rõivatootjate laojääke.

Kommentaarid
(Külastatud 285 korda, 1 külastust täna)