Soome roheliste aseesimees Fatim Diarra palus endale Helkamalt tasuta elektriratast ja sai selle

Soomes on tõusnud poliitiline skandaal juhtumi osas, kus roheliste erakonna aseesimees Fatim Diarra palus omale rattafirmalt Helkama tasuta elektrijalgratast ja sai selle. Lisaks sellele reklaamis Diarra ratast sotsiaalmeedias.

Diarra märkis pärast seda, et ei tunne, et oleks oma ametiseisundit poliitikas enda kasuks ära kasutanud. Samas on roheliste aseesimehe ja Helsingi linnavolikogu liikme Fatim Diarra tegevus äratanud inimestes imestust, vahendab Ilta-Sanomat.

Kui asjaga seoses tõusis poleemika, siis märkis Diarra, et ostis ise jalgratta välja. Diarra märkis, et lõpetab koostööleppe rattafirmaga ja ostab ratta välja. Diarra tunnistas hiljem ajakirjandusele, et sai aru, et poliitikas peab olema väga tähelepanelik.

Sotsiaalmeedias ja eriti Instagramis on aga selline nn kaubanduslik koostöö väga tavaline, kus inimestele antakse teatud hüvesid firmade poolt, mille tooteid kiidetakse. Diarra arvas, et teeb sedasama, aga ei tulnud selle peale, et poliitikas vaadatakse sellele viltu.

Diarra pakkus ise Helkamale koostööd, kuna leidis, et rattafirma reklaam polnud piisavalt mitmekülgne. Diarra märkis, et ei näe eriti ratturi moodi välja, kuna on mustanahaline ja ülekaaluline. Nõnda üritas ta saata kehapositiivse sõnumi.

Diarra tunnistas, et ise ei pea oma tegevust poliitilise ametipositsiooni ärakasutamiseks. Ta leidis, et sai ratta, kuna on Instagramis aktiivne.

Diarral on Instagramis ligi 5000 jälgijat, mis on küllalt spetsiifiline sihtgrupp. Ta loodab, et paljud on tema postitust näinud ja leiavad, et elektriratas on hea vahend ülekaalulisele.

Diarra töötab ühtlasi spetsialistina PR-firmas Pohjoisranta BCW.

Kommentaarid
(Külastatud 316 korda, 1 külastust täna)