Soome rohelised tahaks tuua sisse 80 000 migranti, et koroonakriisi leevendada

Soome rohelised tahaks tuua seoses tööga sisse 80 000 migranti, et leevendada kroonakriisi ja päästa Soome majandust.

Roheliste ministrid otsustatsid täna esmaspäeval Lahtis toimunud suvekogunemisel, et eesmärgiks tuleks võtta 80 000 migrandi meelitamine Soome, vahendab Iltalehti.

Välismaa tööjõu sissetoomine on roheliste hinnangul ainus võimalus, kuidas tagada riigi jätkusuutlik areng ja koroonakriisis majandus kasvule aidata. Seetõttu tuleks aastaks 2030 sisse tuua 80 000 migranti.

Erakonna esimees ja siseminister Maria Ohisalo ning välisminister Pekka Haavisto põhjendasid seda eesmärki tööjõu puudusega Soomes. Inimeste sissetoomine aitab korvata tööjõu puudust ning saada lisaks maksumaksjaid. Uute töötajate sissetoomise vajadust rõhutab ka rahandusministeeriumi värske aruanne.

Maria Ohisalo ütles, et Soomes tuleks teha kõik selleks, et tööle tulla soovivad inimesed saavad kiiresti elamisloa. Haavisto lisas, et Soome hea hakkamasaamine koroonakriisiga muudab riigi tulijatele ahvatlevaks. Haavisto sõnul on Soomes hea haridustase ja inimesed sõbralikud. Soomes on hea keskkond ja loodus. Seda kõike hindavad rahvusvahelised pered. Soome on koroonakriisis maailmas positiivselt välja paistnud.

Riigi imago on Haavisto sõnul väga oluline, kuna kõik riigid maailmas võistlevad praegu tööjõu pärast. Tööga seotud migratsiooni eest hakkab Soomes vastutama töö- ja ettevõtlusministeerium.

Ohisalo tõi välja, et Soomel oleks hädasti vaja programmeerijaid ja neid on maailmas palju. Tema sõnul on vaja nüüd tegutseda, et inimesed Soome saada.

Vihreät haluaa Suomeen 80 000 työperäistä maahanmuuttajaa pelastamaan taloutta – “hyvä koronakriisin hoito vetovoimatekijä”

Vihreiden ministeriryhmä linjasi maanantaina Lahdessa kesäkokouksessaan, että hallituksen pitää ottaa tavoitteekseen 80 000 uuden työperäisen maahanmuuttajan houkutteleminen Suomeen. Ulkomaisen työvoiman määrän lisääminen on vihreiden arvion mukaan keskeinen keino, jolla Suomi selviytyy kestävyysvajeesta ja saa taloutensa nousuun koronakriisin oloissa. – Osana kestävyyslinjauksia tulee asettaa tavoite 80 000 lisätyöllisestä vuoteen 2030 mennessä työperäisen maahanmuuton keinoin, vihreiden hallitusryhmä linjaa.

Kommentaarid
(Külastatud 3,582 korda, 1 külastust täna)