Soome peaminister: Asi on halb, kui Eestis koroona olukord halveneb ja tuleb üle 8 nakatumise 14 päevaga 100 000 elaniku kohta

Asi on halb, kui Eestis koroona olukord halveneb ja tuleb üle 8 või 10 nakatumise 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta, ütles Soome peaminister Sanna Marin täna pressikonverentsil Soome otsuseid tutvustades.

Marin andis mõista, et Eesti võidakse kanda ohtlike riikide nimekirja, kui järgmine kord andmeid üle vaadatakse. See tähendab, et Eesti võib sattuda kollase või punase grupi riikide hulka, kust naastes tuleb jääda karantiini.

Marin samas märkis, et otsuseid ei tee poliitikud, vaid terviseametnikud. Terviseametnikel on õigus Soome saabuv inimene suunata kas vabatahtlikku või sundkarantiini. Arvesse võetakse Marini väitel seda, kas inimene reisib niisama, või liigub seoses tööga.

Taustaks: Viimase seisuga on Eestis praegu ligi 10 koroonaga nakatumist 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul. Soome tase on 4 nakatumist. Veel juulikuus oli Eesti tase ainult 2 nakatumist, isegi Soomest parem.

Kommentaarid
(Külastatud 2,917 korda, 1 külastust täna)