Soome linn pannakse koroona tõttu nädalaks lukku

Soome idaosas asuv Kuhmo linn pannakse koroonaga nakatumiste arvu kasvu tõttu nädalaks ajaks päris lukku. Lisaks koolidele pannakse linnas kinni raamatukogu lugemissaal, noortekeskus, ujula ja treeningsaalid.

Täna pühapäeval tuvastati 8500 elanikuga Kuhmos 14 uut nakatumist, lisaks on 130 inimest nakkusega kokku puutunud, vahendab Ilta-Sanomat.

Nädalaga loodetakse linnas nakkuse levik kontrolli alla saada. Teadaolevalt haigestub nädala jooksul 4/5 nakatunutest. Järgmise nädala lõpus on võimalikest kokkupuudetest nakkusega möödunud poolteist nädalat, mida peetakse piisavaks, et näha, kas nakatumised välja tulevad.

Kainuu maakonna pandeemiajuht Olli-Pekka Koukkari ütles, et niipalju on varasemast õpitud, et kiired meetmed on pandeemia leviku piiramisel määrava tähtsusega. Samas ei tahtnud Koukkari spekuleerida, kas nakkus on pärit välismaalt, küll ütles ta, et kõik nakatumised pärinevad samast allikast.

Koukkari täpsustas, et nakatumised on seotud ühe vaba aja üritusega. Kui nakatumisi tuleb nädala jooksul palju välja, siis pikendatakse meetmeid veelgi edasi. Kui aga nakatumisi juurde ei tule, siis kestavad piirangud nädal aega.

Kainuu piirkonnas on tehtud ligi 300 koroonatesti päevas. Inimesed lähevad nüüd testi tegema usinamalt kui varem, samas suurt tunglemist oodata pole. Testile pääseb vähem kui ööpäevaga.

Kevadel oli Kainuu maakonnas koroonapuhang Vuokattis, kuhu kogunesid suusatajad. Kuivõrd kevadel nakatusid ka vanainimesed, siis on oodata vanurite sattumist haiglasse ka uue puhanguga seoses.

Kuhmo suljetaan koronan takia, näin hallintoylilääkäri perustelee kovia rajoitustoimia: “Se oli tehtävä nyt tai ei ollenkaan”

Kainuun soten hallintoylilääkäri ja pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari uskoo, että tartuntapiikki saadaan taltutettua viikossa. Kainuussa sijaitsevassa Kuhmossa on todettu koronaviruksen tartuntapiikki. Kainuun sote tiedotti sunnuntaina 14:sta uudesta koronatartunnasta, joista yhtä vaille kaikki ovat Kuhmossa. Altistumisia on noin 130. Samaan tartuntaryppääseen kuuluu myös Kajaanissa ravintola Hospossa perjantaina 28. elokuuta kello 20:30-21:30 tapahtunut altistuminen.

Kommentaarid
(Külastatud 4,034 korda, 1 külastust täna)