Soome jaoks on ainult üksikud riigid jäänud, kuhu saab vabalt sõita

Soome terviseamet avaldas täna uue kaardi, kust on näha, et Euroopas on jäänud ainult üksikud riigid, kuhu saab vabalt ilma piiranguteta sõita. Need on Eesti, Läti ja Ungari.

See tähendab, et nendes riikides on koroona olukord kas parem või enam-vähem samal tasemel Soomega. Enamus Euroopat on kaardil punane.

Näiteks Rootsi ja Vahemere riigid Portugal, Hispaania, Prantsusmaa ja Kreeka on kõik punased ehk suure ohuga riigid. Saksamaa ja koroona varasem epitsenter Itaalia on kollased, samuti Suurbritannia ja Norra. Enamus Ida-Euroopat on punane.

Maailmas on Soome jaoks rohelised riigid Hiina, Uus-Meremaa, Lõuna-Korea, Malaisia, Vietnam, Taimaa ja Gröönimaa.

Rohelistes riikides on nakatumine 8-10 juhtu viimase 14 päevaga 100 000 elaniku kohta. Kollastes riikides on nakatumine 10-25 juhtu. Punastes riikides on nakatumine üle 25 juhu. Punastest riikidest tulijatele tehakse piiri peal koroonatest.

Kollastesse ja punastesse riikidesse sõitmist tuleks vältida ja sealt saabudes peab olema kaks nädalat karantiinis. Neist riikidest Soome saabudes võidakse reisija tervist kontrollida.

Eestis tõusis täna kolmapäeval nakatumise tase üle 10, mistõttu võib ka Eesti langeda kollaste riikide hulka nagu Norra.

Liikennevalomalli matkustamisen koronariskin arviointiin – Infektiotaudit ja rokotukset – THL

Liikennevalomalli auttaa arvioimaan ulkomailla matkustamiseen liittyvää koronatartunnan riskiä. Malli ei korvaa hallituksen tekemiä rajapäätöksiä, jotka pitää aina huomioida, kun matkustetaan. Mallissa maat jaotellaan kolmeen kategoriaan koronavirustartuntojen ilmaantuvuuden mukaan: Vihreässä luokassa riski tartunnalle ei ole merkittävästi korkeampi kuin Suomessa. COVID-19-ilmaantuvuus on alle hallituksen asettaman raja-arvon, alle 8-10 tapausta per 100 000 ihmistä per 14 päivää.

Kommentaarid
(Külastatud 1,304 korda, 1 külastust täna)