Siseinfo: Soome maskisoovitus lükkub edasi järgmisse nädalasse

Soomes pidi homme neljapäeval tulema soovitus kanda avalikes kohtades ja ühistranspordis näomaski, aga see lükkub siseinfo kohaselt edasi.

Täna kolmapäeval kohtusid nii sotsiaal- ja tervisministeeriumi kui terviseameti esindajad ja arutasid maski-asja. Soovitust valmistatakse veel ette ja see pole veel valmis, vahendab MTV.

Terviseametist öeldi, et maskidest räägitakse homme rohkem. Varem oli info, et maskisoovitus antakse juba käesoleval nädalal. Ühe allika väitel aga hakkasid ametivõimud soovituse pärast muretsema. Kui näiteks soovitus jääb segaseks, siis võib see raskendada ühistranspordi töötajate tööd, reisijad võivad tülli minna ja lõpuks ei tea keegi, millal maski kasutada ja millal mitte.

Sotsiaal- ja terviseminister Aino-Kaisa Pekonen soovib, et augusti algul lõppenud kaugtöö soovitus jätkuks. Tema väitel näitab nakatumiste kasv, et inimesed võiks teha edasi kaugtööd, kellel see on võimalik. Pekonen märkis, et on teinud ettepaneku kaugtöö soovituse jätkamiseks.

Lisaks on Soomes kavas üle vaadata eri riikidesse reisimise soovitused. Homsel neljapäevasel valitsuse istungil on kavas reisimise asja arutada.

Kommentaarid
(Külastatud 337 korda, 1 külastust täna)