Saksamaal keeratakse koroona tõttu kruvisid koomale: kõik suuremad üritused jäävad ära, maski kandmisest keeldujatele trahv 50 eurot

Saksamaal suureneb koroonaga nakatumine, mistõttu kehtestatakse uued piirangud. Kõik suuremad üritused jäetakse ära ning maski kandmisest keeldujatele määratakse trahv 50 eurot.

Praegu kehtib Saksamaal kontserdi-, spordiürituste ja festivalide keeld kuni oktoobri lõpuni, aga seda pikendatakse aasta lõpuni. Saksamaal suudeti nakatumisi suve hakul kontrolli all hoida, aga need on kasvanud alates juulikuust ja eriti viimastel päevadel, vahendab Bild.

Saksamaal on praegu piirangud liidumaa-põhised, aga seda süsteemi on kritiseeritud ja nüüd tahetakse kehtestada üleriigilised piirangud. Kantsler Angela Merkel vestleb täna liidumaade esindajatega. Söögikohtades on kavas üritusi piirata 50 inimesega ja erapidudel võib olla kõige enam 25 inimest.

Lisaks on kavas kehtestada trahv 50 eurot neile, kes ei kanna maski seal, kus see on kohustuslik. Saksamaal peab maski kandma ühistranspordis ja kauplustes.

Eile teisipäeval kehtestati Saksamaal 5-päevase sundkarantiini nõue neile, kes saabuvad suure koroonaohuga piirkondadest.

Corona: Gipfel mit den Länderchefs: Kann Merkel ihren Corona-Plan durchsetzen?

Erstmals seit Juni beraten am Donnerstag (seit 11:15 Uhr) ALLE Ministerpräsidenten der Länder in einer Video-Schalte mit Kanzlerin Angela Merkel (66, CDU) über eine Neuausrichtung der Corona-Strategie! Schon jetzt ist klar: Angesichts der wieder gestiegenen Zahl der Corona-Infektionen soll nach den Vorstellungen von Kanzlerin Angela Merkel (66, CDU) vorerst auf weitere Öffnungsschritte verzichtet und manche Corona-Regeln vereinheitlicht werden.

Kommentaarid
(Külastatud 271 korda, 1 külastust täna)