Putin teatas, et Venemaal võeti kasutusele maailma esimene koroonavaktsiin Sputnik V, mida on antud juba tema tütrele ja mis töötab

Venemaa president Vladimir Putin andis teada, et Venemaal on välja töötanud ja võetud kasutusele koroonavaktsiin Sputnik V, mida on antud juba tema tütrele. Vaktsiin annab koroona vastu väidetavalt pikaajalise immuunsuse ja selle vastu on juba huvi tundnud kümned riigid.

Putin väitis, et vaktsiin on läbinud kõik vajalikud testid ja see annab koroona vastu 2 aasta pikkuse immuunsuse, vahendab Daily Mail.

Venemaal tahetakse inimeste massilise vaktsineerimisega alustada oktoobrikuus. Putini väitel on 20 riiki tellinud juba miljard doosi seda vaktsiini. Asjatundjad on aga vaktsiini suhtes skeptilised, kuna kõiki teste pole veel täies mahus lõpuni tehtud.

Mitmed teadlased peavad Putini väiteid vastutustundetuteks, kuna vaktsiini mõju pole lõpuni uuritud ega testitud ja pooliku vaktsiiniga massvaktsineerimisel võivad olla kurvad tagajärjed.

Vene ametnike väitel on vaktsiini vastu tundnud huvi Filipiinid, India, Brasiilia ja Saudi-Araabia. Putini väitel on vaktsiin läbinud kõik vajalikud testid ja see on täiesti turvaline. Putin lisas, et üks tema täiskasvanud tütardest on saanud kaks süsti ja tunneb end hästi. Tütar võttis osa vaktsiini katsetest.

Putin ütles, et tütrel tõusis pärast esimest vaktsineerimist palavik 38 ja järgmisel päeval langes 37 peale. Pärast teist vaktsineerimist tõusis samuti kerge palavik ja see oli kõik.

Vene vaktsiin põhineb adenoviirusel, mida on võimalik kohandada SARS-CoV-2 ehk koroonahaigust põhjustava viiruse jaoks. Adenoviirusi kasutatakse ka Inglise Oxfordi ülikooli ja Hiina CanSino vaktsiinide juures.

Putin announces registration of first coronavirus vaccine

Putin claimed that Russia’s ‘Sputnik V’ vaccine has ‘passed all necessary tests’ Scientists slammed his ‘reckless and foolish’ decision and said it was ‘unethical’ He said one of his daughters had developed antibodies after being injected Russian officials have said mass vaccination could begin as soon as October Putin says

Kommentaarid
(Külastatud 612 korda, 1 külastust täna)