Oulus käis koroonaga nakatunud isik mitmes söögikohas ja võis teisi nakatada

Soome põhjaosas Oulus käis koroonaga nakatunud isik reedel, 14. augustil kell 18 ja laupäeval, 15. augustil kell 2 söögikohtades Grill it! ja Amarillo.

Koroonaviirus tuvastati isikul pühapäeval, 16. augustil võetud proovist. Lähikontaktsed on tuvastatud ja määratud karantiini, vahendab Iltalehti.

Sel ajal neis kohtades olnud inimestel soovitatakse jälgida oma tervist ja koroona haigusnähtusid. Haigusnähud on palavik, köha, kurguvalu, hingeldus, nohu, lihasevalud, lisaks võivad esineda seedeprobleemid, iiveldus või kõhulahtisus. Kui ilmnevad haigusnähud, peaks laskma end kiirkorras testida.

Kuivõrd nakatumise oht on väike, siis söögikohtade kliente ega töötajaid karantiini ei suunatud. Oulu linna nakkushaiguste ametivõimud annavad teada, et hingamisteede haiguse nähtudega tuleks koju jääda ning lasta end testida.

Oulussa koronatartunta: Kantaja kävi kahdessa ravintolassa

Oulussa perjantaina ravintoloissa asioineella on koronavirus. Oulussa on todettu koronavirustartunta henkilöllä, joka on vieraillut Grill it! ja Amarillo -ravintoloissa perjantaina 14. elokuuta kello 18.00 ja lauantaina 15. elokuuta kello 2.00. Koronatartunta todettiin sunnuntaina 16. elokuuta otetussa näytteessä. Lähikontaktit on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Samaan aikana näissä ravintoloissa vierailleita henkilöitä kehotetaan seuraamaan mahdollisia koronavirusinfektioon sopivia oireita.

Kommentaarid
(Külastatud 160 korda, 1 külastust täna)