Ootamatu avastus: Brasiilia linnas, kus inimesed surid nagu kärbsed on saavutatud koroona karjaimmuunsus

Brasiilias Manause linnas, kus inimesed surid koroona tagajärjel nagu kärbseid ning laipu hoiti külmutusautodes on teadlaste väitel saavutatud karjaimmuunsus.

Amazonas pealinnas on viimasel ajal ootamatult hakanud nii nakatumised kui koroonasurmad langema. Teooria järgi oli seal koroona nii tugevalt sees, et saavutati karjaimmuunsus, vahendab Daily Mail.

Manause linn kogus üle maailma kuulsust selle poolest, et seal kaevati haudu ekskavaatoritega, kuna surnuid oli nii palju. Laipu hoiti hunnikus külmutusautodes. Linnas mingeid piiranguid koroona tõttu ei kehtestatud.

Nüüd on aga hakanud nakatumised vähenema, seda ilma mingite meetmetata, mistõttu arvavad teadlased, et seal on saavutatud nn karjaimmuunsus. Linn asub keset Brasiilia vihmametsi ja koroona räsis seda 4 kuud tagasi päris tugevasti. Linnas maeti inimesi massihaudadesse ja olukord oli nagu õudusfilmis.

Linnas ei kehtestatud vaatamata hullule olukorrale mingeid piiranguid ega kantud näomaske, kuna riigi president Jair Bolsonaro oli sellele vastu. Linna 1,8 miljonist elanikust surid 3300. Nüüd on arvatavalt 70 protsenti elanikest nakkusega kokku puutunud ja saavutatud karjaimmuunsus. Teadlased pole veel täpselt kindlad, aga arvatakse, et haigus tapab 0,6 protsenti nakatunutest.

Brasiilia on USA järel maailma suurimaid koroona epitsentreid, kus on tuvastatud 3,6 miljonit nakatumist ja 115 309 koroonasurma. Koroona möllab Brasiilias edasi, seal tuvastati esmaspäeval 47 134 uut nakatumist ja 1271 koroonasurma.

Brazilian city Manaus may have herd immunity

The Amazonian capital has seen an unexplained sharp fall in Covid-19 cases The theory is that the peak of the virus was so strong that there is herd immunity Brazil’s worst-hit city battled an outbreak that made headlines four months ago Drone images captured bulldozers digging mass graves for Covid-19 victims A Brazilian city where the dead bodies of coronavirus victims had to be piled up in refrigerated trucks may have reached herd immunity against the disease without a lockdown, scientists say.

Kommentaarid
(Külastatud 1,830 korda, 1 külastust täna)