Olohuone uusiksi remonttilainan avulla

Lämpimästi valaistu olohuone on kuin syli, johon on kiva palata kylmästä ulkoilmasta päivän päätteeksi. Olohuoneessa onkin mukava löhöillä, rentoutua, lukea, juoda viiniä ja katsoa televisiosta elokuvia tai vaikkapa jääkiekkoa kylminä, pimeinä talvi-iltoina ja nyt lähestyvä syksy on varsin mainiota ja otollista aikaa olohuoneen remontoinnille. Olohuoneen remontointi kannattaa ajoittaa niin, että se on valmis talveksi.

Mistä sitten olohuoneremppa kannattaa aloittaa? Aivan ensimmäiseksi sinun kannattaa tutkia olohuoneesi tarkoin ja määritellä, mikä olohuoneessa oikein kaipaa kunnostusta, mitkä vaihtoa ja mitkä asiat voivat jopa lentää pysyvästi roskapönttöön. Päätöksiä ei kannata tehdä hätiköiden vaan niitä kannattaa aina punnita tarkoin. Päätökseen vaikuttaa esimerkiksi haluamasi lopputulos, budjettisi, ja olohuoneesi koko ja kunto. Myös aikataulusi ja se, kuinka paljon aikaa haluat laittaa olohuoneesi remontoimiseen, vaikuttavat päätöksen tekoon – ethän esimerkiksi halua aloittaa remonttia juuri silloin, kuin lapsellasi on koeviikko, tai sinulla tärkeä esitelmä töissä. Esimeriksi lattian uusiminen tai tapettien vaihtaminen voi joskus olla meluisaa ja aikaa ja tilaa vievää puuhaa.

Myös käytännöllisemmät ja olohuoneen estetiikkaan vaikuttavat asiat on otettava huomioon. Ovatko tapetit ehjiä ja nykyaikaisia? Onko lattia lakattu ja hiottu? Ovatko sähkölaitteet, kuten valaisimet ja televisiot, kunnolla asennettuja? Toimivatko valaisimet kunnolla? Ovatko tasot, sohvat, hyllyt, pöydät ja tuolit ehjiä? Millaisen muutoksen haluat saada aikaan? Haluatko loihtia olohuoneestasi esimerkiksi valoisamman, tunnelmallisemman, vai kenties valaistukseltaan hieman aikaista himmeämmän ja talveen sopivamman? Millainen tyyli sinulla on, oletko retro, romanttinen vai kenties skandinaavisen minimalistinen?

Jos et halua käyttää paljon aikaa tai rahaa olohuoneesi remontointiin, tapettien vaihto on varsin edullinen ja nopea keino muuttaa olohuoneesi ilmettä kertaheitolla valoisammaksi, kotoisammaksi ja viihtyisämmäksi. Tapettien osto ja valitseminen on hauskaa puuhaa, sillä nykyään on varsin laaja skaala erilaisia tapetteja, joista valita. Tapetteja on saatavana niin kankaisina, tekokuituisina kuin perinteisinä paperisinakin versioina. Tapetin valintaan vaikuttaa pinta, jolle ne on tarkoitus kiinnittää sekä se, kuinka paljon kokemusta sinulla on tapettien kiinnittämisestä. Tapetteja ei suinkaan ole niin vaikea kiinnittää kuin luulisi, etenkään jos sinulla on apua.

Tekokuituiset tapetit on kaikista helpoin kiinnittää, kun taas paperiset hengittävät parhaiten. Hauskinta tapettien hankkimisessa on totta kai värien ja kuvioiden valitseminen. Kiinnostaako sinua räväkän pirtsakka lopputulos, vai haluatko kenties minimalistisen neutraalin lopputuloksen olohuoneeseesi? Myös tapettien värillä on väliä: voit helposti luoda olohuoneeseesi tilavuuden tuntua vaaleilla tapeteilla ja pienentää tilaa tummemman sävyisillä tapeteilla.

Myös valaistus on tärkeä osa olohuoneen viihtyisyyttä. Valaistuksen vaihtaminen on edullinen tapa muuttaa huonetta. Kun kirkkaan lampun muuttaa lämpimämmän sävyiseksi, huoneen koko ilme muuttuu. Pienilläkin valinnoilla voi olla merkittävän tuntuinen vaikutus siihen, miltä tila tuntuu ja miten hyvin ihmiset viihtyvät siinä. Kun ulkona on pimeää, on sisätiloissa kiva olla tunnelmallinen ja lämmin valaistus. Nykyään on mahdollista ostaa esimerkiksi itse himmennettäviä tunnelmavalaisimia, jotka on myös varsin helppo asentaa. Myös mukana kuljetettavia, muodikkaita valaisimia saa helposti ostettua esimerkiksi huonekaluliikkeistä ja kirpputoreilta.

Kodin sähköturvallisuus on tärkeä ja huomioimisen arvoinen asia olohuonetta remontoidessa – etenkin, jos kyseessä on vanhahko talo. Esimerkiksi sähköjohdot voivat haurastua ajan myötä ja rikkoutua helposti, ja niitä voi olla vaikea paikata. Myös uusien valaisimien asentaminen voi joskus olla haasteellista. Sinun kannattaakin aina pyytää sähkömieheltä apua valaisimien ja sähköjohtojen asennusta varten.

Joskus olohuone kaipaa muutakin tuunausta kuin vain tapettien ja valaisimien vaihtoa. Joskus pelkkä uusien huonekalujen ostaminen voi olla se oikea vaihtoehto. Esimerkiksi uuden pöydän, sohvan tai vaikka nojatuolien ostaminen tekee jo ihmeitä, nostattaa olohuoneen tunnelmaa ja luo sinne talveen sopivan pehmeän ilmapiirin, johon on kiva palata pitkän päivän jälkeen. Pienilläkin päätöksillä saa suuria muutoksia aikaan.

Olohuoneen remontointi ei suinkaan ole ilmaista. Etenkin tasojen, lattioiden ja tapettien vaihtoon voi upota sievoinenkin summa. Jos kaipaat apua remonttisi rahoituksessa, suosittelemme remonttilainaa. Remonttilainojen korot kannattaa aina kilpailuttaa ja valinta kannattaa tehdä huolellisen taustatutkimuksen jälkeen. Remonttilainan ottaminen osoittautuu kuitenkin usein kaiken sen vaivan arvoiseksi, sillä lainan avulla voit muuttaa olohuoneesi yleisilmettä, muokata sen viihtyisämmäksi, ja valmistautua pitkään, tunnelmalliseen talveen.

Kommentaarid
(Külastatud 177 korda, 1 külastust täna)