Ohtlik trend: koroonat juba põdenud inimesed on hakanud uuesti nakatuma

Mitmelt poolt Euroopast tuleb teateid, et korra koroonat põdenud inimesed on hakanud uuesti nakatuma. Varem on teadlased väitnud, et haiguse läbi põdenud inimesed on immuunsed.

Peale Hong Kongis ära tõestatud juhtumit, kus mees nakatus 4 kuud pärast haigestumist uuesti koroonaga, on tulnud teateid sarnaste juhtumite kohta Hollandist ja Belgiast. Teadlased hoiatavad nüüd, et haiguse läbi põdenud inimesed võivad uuesti nakatuda, vahendab Daily Mail.

Nüüd kardetakse, et koroona läbipõdemisel saadud immuunsus on väga üürike, mis muudab olukorra veelgi keerulisemaks, sest inimesed võivad talvel uuesti nakatuda.

Samas loodetakse selle peale, et haiguse teistkordne läbipõdemine pole enam nii raske kui esimene. Hollandi rahvusringhäälking NOS teatas kahest uuesti nakatumise juhtumist täna teisipäeva hommikul, viidates viroloogidele. Lisaks teatas uuesti nakatumise juhtumist Belgia kanal VRT.

Dutch and Belgian patients re-infected with Covid-19

The Dutch and Belgian patient were revealed by virologists talking to local media It is not clear if the reinfections were confirmed by laboratory experiments It follows the ‘first report’ of reinfection yesterday – a Hong Kong man, 33 The cases are feared to prove that immunity to Covid-19 is only short term Two Europeans have reportedly been re-infected with Covid-19 after recovering, raising concerns about the strength of immunity against the coronavirus.

Kommentaarid
(Külastatud 2,896 korda, 1 külastust täna)