Maailma Terviseorganisatsioon: koroonapandeemia kestab veel 2 aastat, viirus liigub kiiremini seoses globaliseerumisega

Maailma Terviseorganisatsioon WHO hoiatab, et koroona üleimne pandeemia kestab veel 2 aastat ning viirus levib kiiremini kui Hispaania gripp 100 aastat tagasi seoses maailma suurema globaliseerumisega.

WHO peadirektor Tedros Adhanom Ghebreyesus ütles, et koroona on kord 100 aasta jooksul esinev tõsisem pandeemia. Ta lisas, et seoses globaliseerumisega levib viirus kiiremini kui Hispaania gripp 100 aastat tagasi, vahendab Daily Mail.

WHO eriolukordade juht dr. Michael Ryan ütles, et Hispaania gripp tabas maailma kolme lainena ja teine laine, mis algas 1918. aasta sügisel oli kõige hullem. Dr Ryan märkis, et praegune viirus ei levi lainetena, vaid puhkeb uuesti seal, kus võimalus avaneb. Kui tavaliselt on viirused hooajalised, siis koroonaviiruse puhul see nii ei ole.

Praegu on koroona puhul tuvastatud üle maailma 22 miljonit nakatumist ja 795 000 surma. Nakatumiste edetabelit juhib USA, kus on tuvastatud 5,6 miljonit nakatumist ja üle 174 000 koroonasurma.

Covid pandemic could last for another TWO YEARS

Tedros Adhanom Ghebreyesus said COVID-19 was a ‘once-in-a-century’ crisis He added that globalisation meant the virus spread quicker than Spanish Flu Said World Health Organisation hopes to put a stop to the virus within two years The Coronavirus pandemic could last for another two years, according to a World Health Organisation chief.

Kommentaarid
(Külastatud 2,549 korda, 1 külastust täna)