Maailma Terviseorganisatsioon hoiatab noori koroona eest: Väiksem oht ei tähenda, et ohtu pole

Maailma Terviseorganisatsiooni WHO Euroopa direktor dr Hans Kluge ütles, et teda paneb muretsema alla 24-aastaste noorte üha suurem nakatumine koroonaga. „Väiksem oht ei tähenda, et ohtu pole,” märkis dr Kluge.

Dr Kluge märkis, et koroona eest pole keegi kaitstud ja haigus võib rünnata nagu pika sabaga tornaado. Viimase 5 kuuga on 15-24-aastaste noorte hulgas koroonaga haigestumine kasvanud kolm korda, vahendab Daily Mail.

Dr Kluge ütles, et noored on praegu koroona eesliinil ja nende käitumisest oleneb, kuidas haigus levib. Dr Kluge hoiatas noori, et kuigi nad ei pruugi koroona tagajärjel surra, võib haigus jätta organismile väga sügava jälje. Viirus kahjustab organismis paljusid organeid.

Viimaste kuude jooksul on koroona levinud just noorte hulgas, kuna noored on hakanud pärast piirangute leevendamist pidama pidusid. WHO andmetel on 15-24-aastaste noorte osakaal koroonaga nakatunute hulgas kasvanud viimaste kuudega 4,5 protsendilt 15 protsendini.

WHO eriolukordade juht dr Mike Ryan lisas, et noored peaks enne peole minekut mõtlema, kas sinna on ikka vaja minna. Noored põevad koroonat kergemalt kui nende vanemad ja vanavanemad. Samas pole lapsed ja noored haiguse suhtes immuunsed. Igaüks võib nakatuda viirusega SARS-CoV-2.

Dr Ryan ütles, et noortelt on palju raskem teada saada seda, kellega nad on kokku puutunud. Samas sõltub sellest infost asjaolu, kas ja kuidas suudetakse viiruse levikule piir panna.

WHO epidemioloog Maria Van Kerkhove ütles, et kuigi noored põevad koroonat kergemalt, võivad sel olla tõsised tagajärjed. COVID-19 tagajärjel on maailmas surnud üle 788 000 inimese, pärast mida on paljud riigid uuesti kehtestanud karmid piirangud.

WHO urges young people not to feel ’invincible’ against Covid-19

WHO director said he is ‘very concerned’ that under-24s are getting infected He said: ‘No one is invincible and Covid may stick to your body like a tornado’ Proportion of those infected aged 15-24 has risen three-fold in about five months Younger people should not feel ’invincible’ as draconian coronavirus restrictions are lifted, a World Health Organization official has said.

Kommentaarid
(Külastatud 150 korda, 1 külastust täna)