Maailma Terviseorganisatsioon hoiatab: koroona epideemia on jõudnud uude faasi, levikut üha raskem piirata

Maailma Terviseorganisatsioon WHO hoiatab, et koroonaviiruse epideemia on jõudnud uude faasi, kus viiruse levikut on üha raskem piirata.

Koroona uus faas on praegu käsil Aasias ja Vaikse ookeani piirkonnas. Seal on nakatumiste arv kiiresti kasvanud, vahendab CNN.

Pandeemia muutub, hoiatab WHO. Üha rohkem haigestuvad 20-, 30- ja 40-ndates eluaastates inimesed ning levitavad haigust edasi. Nooremad põevad haigust kergemalt või suisa ilma mingite nähtudeta. Seetõttu on viirust üha raskem avastada ja selle levikut piirata.

Näiteks Filipiinidel ja Austraalias Victoria osariigis on enamus nakatunutest alla 40-aastased. Sama lugu on Jaapanis, kus 65 protsenti haigusjuhtudest olid juulis ja augustis 39-aastastel ja noorematel.

Pandeemia uus faas tähendab WHO hinnangul seda, et selle levik võib olla palju laialdasem kui see oli haiguse puhkemise ajal. Noortel on haigestumist rohkem, kuna nad on aktiivsemad, ühtlasi testitakse inimesi rohkem.

Coronavirus update: Latest news from around the world

If coronavirus vaccine trials want to recruit more people of color, teams will need to work on outreach and building trust, said Dr. Georges Benjamin, executive director of the American Public Health Association. “That the means more physicians, nurses and health providers of color will have to talk to the general public.

Kommentaarid
(Külastatud 4,131 korda, 1 külastust täna)