Lukašenka: Kuni mina elan, Valgevenes uusi valimisi ei tule

Valgevene president Aleksandr Lukašenka andis teada, et niisama ta ei alistu ja märkis, et kuni tema elab, uusi valimisi ei tule.

Samuti on Venemaa hoiatanud, et võib sekkuda Valgevenes seoses omavahelise sõjalise koostööleppega, vahendab Daily Mail.

„Meil olid alles valimised. Kuni ma elan, niikaua uusi valimisi ei tule,” ütles Lukašenka täna Valgevenes traktoritehase töölistele esinedes.

Venemaa on teatanud, et on valmis sekkuma ja Lukašenkat toetama seoses riikidevahelise sõjalise leppega. Samal ajal teatas opositsiooni liider Svetlana Tihhanovskaja, et on valmis võimu üle võtma.

37-aastane Tihhanovskaja, kes varjab end Leedus ütles, et nõuab uusi valimisi ja on valmis seniajani ohjad enda kätte võtma. Ühtlasi kutsus Tihhanovskaja ametivõimusid poolt vahetama, lubades neile andestust.

65-aastane Lukašenka kuulutas end 80 protsendiga valimiste võitjaks ja ütles, et ilma temata Valgevene riik hukkub.

Euroopa Liit on vägivalla Valgevene meeleavaldajate suhtes hukka mõistnud ja Leedu teatas, et Venemaa sekkumine tähendab sõjalist sissetungi. Poola teatas, et on olukorra Valgevenes vaatluse alla võtnud peale seda, kui Lukašenka teatas, et NATO koondab vägesid.

Venemaa on Lukašenkast huvitatud, kuna Valgevene näol on Venemaal olemas oluline transiidikoridor ja puhvertsoon NATO vastu. Valgevene ei pruugi vajada sõjalist abi, kuna Valgevenel on endal võimas armee, küll aga vajatakse Venemaa majanduslikku toetust.

Hundreds of demonstrators pour onto the streets of Belarus

People called poured onto streets of Belarus calling for President’s resignation President Viktor Lukashenko launched a brutal crackdown after claiming victory Now Kremlin is looking at using a joint defence treaty with Belarus to intervene Russia could intervene in Belarus to back up the country’s beleaguered President as hundreds of thousands of people poured onto the streets to demand his resignation.

Kommentaarid
(Külastatud 1,337 korda, 1 külastust täna)