Lidl tõstab Soomes mitmesaja euro võrra laotöötajate palka

Kaubandusfirma Lidl teatas, et tõstab Soome laotöötajate palka mitmesaja euro võrra. Palgatõus on kollektiivleppele lisaks makstav logistika- ja tulemustasu.

Palgatõus puudutab ligi 750 töötajat üle terve Soome. Eesmärk on meelitada tööle ja siduda parimaid logistikatöötajaid, vahendab Iltalehti.

Praegu on konkurents logistika valdkonna töötajate osas väga tihe. Laotöötajate järele valitseb nõudlus eriti Soome lõunaosas, kuna seal asuvad suured logistikakeskused. Seetõttu tõstab Lidl laotöötajate palka alates septembrist 372 euro võrra kuus.

Lidli info kohaselt tahetakse, et inimesed tuleksid Lidlisse tööle ja jääksid sinna tööle. Logistikalisa makstakse Soomes 750 Lidli töötajale ja see sõltub töökogemusest ning töökohast. Lisatasu suureneb vastavalt kogemusele ja see on suurim Helsingi ligidal Järvenpääs.

Näiteks 3-aastase logistikatöö kogemusega laotöötaja põhipalk on kollektiivleppe (TES) järgi 1900 eurot kuus. Logistikalisa tõstab palga 2200 euroni kuus. 8-aastase töökogemusega töötaja palk võib tõusta 2400 euroni. Tulemuspalgaga võib teenida veel lisaks 0,5-2 eurot tunnis ehk üle 200 euro kuus.

Kommentaarid
(Külastatud 1,835 korda, 1 külastust täna)