KUUM: Venemaal levib ohtlik katkuhaigus, inimesi on hakatud massiliselt vaktsineerima

Venemaa Siberi-osas levib katk, mistõttu on hakatud seal inimesi katku vastu massvaktsineerima. Haigust pole Venemaal enne seda olnud 62 aastat.

Nakkus tuvastati Altai mägedes Mongoolia piiri ääres. Seni on katku surnud kaks inimest Mongoolias ja kaks Hiinas. Altai vabariigis on juba vaktsineeritud 18 090 inimest, vahendab Daily Mail.

Venemaa alustas inimeste massvaktsineerimisega, et peatada Musta Surma levik lääne poole. Vaktsineerida on esialgu kavas enam kui 32 000 inimest.

Kirpude kaudu leviv katkuhaigus tuvastati enne seda Tuva vabariigi lõunaosas, kus on juba antud korraldus 14 000 inimese vaktsineerimiseks. Haigus on ohtlik ja kõik 2-aastased ning vanemad inimesed vaktsineeritakse ära. Altaist on hakanud haigus lääne poole levima juba 5 piirkonnas.

Lisaks inimestele vaktsineeritakse ära piirkonnas kõik kaamlid, keda on 320. Hoiatused on saadetud kohapealsetele hotellidele ja laagrikohtadele. Mongoolias suri käesoleval nädalal katku üks 42-aastane mees. Enne seda suri 15-aastane poiss. Hiinas on tuvastatud kaks katkusurma juhtumit.

Katk levib inimesele kirpudega, kes elavad närilistel. Katk tapab ilma ravita 24 tunni jooksul. 14. sajandil suri terves maailmas katku 200 miljonit inimest.

Russia fights to stop outbreak of bubonic plague by vaccinating 32,000

Plague has been detected in the Altai Mountains for the first time in 62 years The rush to vaccinate comes after two deaths in Mongolia and two in China Some 18,090 people have been immunised in the scenic Altai Republic Russia has stepped up vaccinations against the bubonic plague amid signs of a ‘alarming’ westward spread of the Black Death.

Kommentaarid
(Külastatud 5,683 korda, 1 külastust täna)