KUUM: Turu piirkonnas on tuvastatud mitmeid koroonaga nakatumisi, mis pärit Balkanilt, inimesed ei püsinud kodus karantiinis

Turu linnavalitsus andis teada, et lennukitega saabub palju inimesi riikidest, kus koroona olukord on väga halb. Turu piirkonnas on alates juulist tuvastatud viis nakatumist isikutel, kes on saabunud Balkanimaadest nagu Albaania, Serbia ja Põhja-Makedoonia.

Turu nakkushaiguste peaarst Jutta Peltoniemi ütles, et nakatunud isikud on haigust levitanud teistele edasi. Kõik nakatunud ei püsinud peale Soome saabumist karantiinis, vahendab Ilta-Sanomat.

Peltoniemi ütles, et veel pole teada, kas mõni nakatunu on haigust teistele edasi andnud. Peresiseseid nakatumisi on juba olnud. Nakatunud on tööealised inimesed. Kõik nad tulid testi tegema mõned päevad peale Soome naasmist.

Soome valitsus soovitab jätkuvalt vältida reisimist välismaale, välja arvatud riigid, kuhu reisimist pole piiratud. Reisimine epideemia piirkonda suurendab nakkuse levimise ohtu Soomes.

Turu linnavalitsuse teatel saabub lennukiga Turu lennujaama inimesi kõrge nakatumisega riikidest nagu Põhja-Makedoonia ja Poola. Vahemere ääres asuvates Balkanimaades on olukord koroonaga eriti halb. Sealt saabudes on vaja jääda 14 päevaks vabatahtlikku karantiini. Sellega hoitakse ära nakkuse levik Soomes.

Käesolevast nädalavahetusest alates hakkab Turu linn lennujaamas reisijaid kontrollima.

Turun seudulla todettu useita koronatartuntoja Balkanilta palanneilla matkustajilla – kaikki eivät pysyneet omaehtoisessa karanteenissa

Turun kaupungin mukaan Turun lentoasemalle saapuu lentoja sellaisista maista, joissa koronatilanne on huono. Turun alueella on todettu heinäkuusta lähtien viisi koronatartuntaa henkilöillä, jotka ovat matkustaneet Välimeren Balkanin alueella esimerkiksi Albanian, Serbian ja Pohjois-Makedonian alueella. Asiasta kertoi Turun kaupunki perjantaina iltapäivällä julkaistussa tiedotteessa. Tartuntojen määrän vahvisti Ilta-Sanomille Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ylilääkäri Esa Rintala .

Kommentaarid
(Külastatud 451 korda, 1 külastust täna)