KUUM: Tallink jätab Silja Serenade seisma, töötajad sundpuhkusele

Laevafirma Tallink Silja jätab alates 13. septembrist kruiisilaeva Silja Serenade seisma Helsingi sadamasse ja kõik töötajad saadetakse sundpuhkusele. Riia liinil jätkab Baltic Queen eestlastest meeskonnaga.

Praegu pole teada, millal Serenade uuesti sõitma hakkab. Tallinki info kohaselt pole mõtet liinil nii suurt laeva hoida ja veel kõrgepalgalise meeskonnaga, vahendab Iltalehti.

Baltic Queen alustab Helsingi ja Riia vahel sõitmist 16. septembril. Proovitakse, kas väiksema laeva ja eestlastest meeskonnaga tuleb kahjum väiksem.

Baltic Queen liikus varem Turu ja Stockholmi vahel. Rootsi halva koroonaolukorra tõttu võeti laev sellelt liinilt ära ja suvi otsa on sõidetud Turu ja Tallinna vahel. See liin aga pannakse kinni 28. augustil.

Tallinki juht Paavo Nõgene märkis, et suvi on läbi ja reisijate hulk Helsingi ja Riia vahel vähenenud.

Serenade seisma panek toob kaasa veel muudatusi. Victoria I hakkab sõitma alates 6. septembrist Stockholmist Tallinna ja Riiga. Silja Symphony ja Romantika jäävad seisma oktoobri algul ning Isabella septembri algul. Laevad seisavad kuni 2021. aasta märtsi lõpuni, kui ei tehta muudatusi.

Tallinki ja Silja laevad liinidel Helsingi-Tallinn, Turu-Ahvenamaa-Stockholm, Vuosaari-Muuga ja Paldiski-Kapellskär jätkavad senisel moel.

Ettevõte teatas, et broneeringuid saab jätkuvalt teha Riiga, varasemad Silja Serenade broneeringud lähevad üle Baltic Queenile. Reisijatega võetakse peatselt ühendust.

Tallinkin Silja Serenade jää maihin ja työntekijät lomautetaan – Riian-reitti korvataan Baltic Queenillä ja virolaismiehistöllä

Silja Serenade seilaa sitten, kun matkustusrajoitukset muuttuvat. Laiva on lastattu pienemmällä matkustajamäärällä ja edullisemmalla miehistöllä. Helsingin ja Riian välillä seilannut Tallinkin Silja Serenade jää 13. syyskuuta Helsinkiin seisomaan. Toistaiseksi ei ole tietoa, milloin alus pääsee taas merille. – Miehistö lomautetaan.

Kommentaarid
(Külastatud 2,542 korda, 1 külastust täna)