KUUM: Soomes tuleb maskisoovitus neljapäeval, maske rabatakse nüüd hoolega

Soomes tuleb arvatavalt ülehomme neljapäeval, 6. augustil maskikandmise soovitus avalikes kohtades ja ühistranspordis, mistõttu tõusis hüppeliselt nõudlus maskide järele.

Paljudes kohtades on maskid suure nõudluse tõttu juba otsa saanud. Soome uuringu järgi vähendab mask nakatumise ohtu kolmandiku võrra, vahendab Iltalehti.

Lisaks katsuvad maski kandvad inimesed oma nägu vähem, mis omakorda takistab viiruse levikut. Eesootava maskisoovituse tõttu rabatakse Soomes nüüd maske hulgikaupa.

Kaubandusfirmade andmetel on näomaskide müük viimase nädala jooksul kümnekordistunud. Kevadel ja varem suvel oli maskide müük pigem tagasihoidlik. Soome K- ja S-grupi poodides on maskide saadavus hea.

Kasvomaskien kysyntä räjähti heti -  IL selvitti, minne kannattaa suunnata maskikaupoille

Maskeja ostamaan suuntaavat ihmiset saattavat paikka paikoin joutua pettymään tyhjien hyllyjen edessä, mutta pääosin tilanne on valoisa. Kasvomaskien ympärillä viime päivinä vellonut keskustelu on innostanut ihmiset maski- ja hengityssuojain ostoksille. Viime viikolla julkaistun suomalaistutkimuksen mukaan kasvosuojukset ehkäisevät koronavirusriskiä kolmanneksella. IL uutisoi tänään tutkimuksesta, jonka mukaan kasvomaskeja käyttävät saattavat kosketella kasvojaan muita vähemmän, mikä voi osaltaan hillitä epidemian leviämistä.

Kommentaarid
(Külastatud 2,356 korda, 1 külastust täna)