KUUM: Soome valitsuse otsus reisipiirangute kohta venib hilisõhtusse, praegustest normidest tahetakse kinni pidada

Soome valitsus arutab täna koroonaga seotud reisipiiranguid. Nõupidamine algas kell 17 ja see on veninud kella 22-ni.

Peaminister Sanna Marin osaleb nõupidamisel interneti teel, kuna tal on hingamisteede haiguse nähud. Transpordiminister Timo Harakka lubas eile, et teeb ettepaneku Skopje lendude keelamise kohta, vahendab Iltalehti.

Põhja-Makedooniast Skopjest tulnud reisijatel on tuvastatud Soomes 43 koroonaga nakatumist.

Probleemiks võib saada ka reisimine Soome ja Eesti vahel, kuna Eesti tase on 8,4 nakatumist 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta. Soome jaoks on karantiinivaba reisimise piir 8, erandjuhtudel kuni 10. Siseminister Maria Ohisalo lubas, et sellest piirist peetakse kinni.

IL seuraa: Päätös matkustusrajoituksista venyy -  Ohisalon mukaan hallitus pitää kiinni nykyisestä raja-arvosta

Hallitus kokoontui neuvottelemaan muun muassa matkustusrajoitusten liikennevalomallista. Liikenneministeri Timo Harakka (sd) ajaa Skopjen lentoyhteyden katkaisemista Turkuun. Hallitus neuvottelee tänään koronapandemian aiheuttamista matkustusrajoituksista. Neuvottelut alkoivat noin kello 17.00 Säätytalolla ja jatkuvat myöhään iltaan. Pääministeri Sanna Marin osallistuu neuvotteluihin etänä lievien hengitystieoireiden takia. Liikenneministeri Timo Harakka (sd) kertoi maanantaina esittävänsä hallitukselle Skopjen-lentojen keskeyttämistä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,434 korda, 1 külastust täna)