KUUM: Sakslased hakkasid mässama koroonapiirangute vastu, Berliinis oli suur meeleavaldus

Saksamaa pealinnas Berliinis tulid täna laupäeval, 1. augustil „Vabaduse päeval”  tänavatele tuhanded inimesed, kes ei hoolinud koroonapiirangutest ja avaldasid meelt piirangute vastu.

Inimesed kandsid loosungeid sõnumiga, et pandeemia on möödas ja piiranguid pole enam vaja. Meeleavaldus toimus vahetult peale seda, kui ametivõimud hoiatasid nakatumiste arvu kiire tõusu eest. Inimesed marssisid tihedalt teineteise kõrval Brandenburgi väravate juurest Tiergarteni (loomaaia) pargi suunas, vahendab Daily Mail.

Meeleavaldajad olid tulnud Berliini kokku üle terve Saksamaa ja kandsid loosungeid kirjaga „Koroona- valehäire”, „Me oleme sunnitud kandma kärssasid”, „Loomulik kaitse vaktsiini asemel” ja „Meie oleme teine laine”.

Inimesed skandeerisid: „Me marsime siin, kuna meilt on võetud meie vabadus”. Politsei kutsus valjuhäälditest üles kandma maski ja hoidma vahet, aga sellest ei tehtud välja. Politsei andis teada, et ürituse korraldajate suhtes algatatakse kriminaalasi, kuna seal ei järgitud hügieenireegleid. Politsei hinnangul oli väljas ligi 17 000 inimest.

Kommentaarid
(Külastatud 1,045 korda, 1 külastust täna)