KUUM: Saksamaal lööb koroonaga nakatumine rekordeid, kaks kooli pandi kinni

Reedel saadeti sajad õpilased koju Saksamaa kirdeosas Mecklenburg-Vorpommerni liidumaal, kus on tuvastatud ridamisi uusi koroonaga nakatumisi.

Mecklenburg-Vorpommerni liidumaa oli esimene, kus lapsed sel nädalal kooli läksid ja nüüd pannakse koole seoses koroona levikuga järgemööda kinni, vahendab Deutsche Welle.

Saksamaal kardetakse uusi piiranguid olukorras, kus iga päeva tuleb juurde üle 1000 uue nakatumise, see on suurim nakatumiste arv alates maikuust. Neljapäeval tuvastati Saksamaal ühe ööpäevaga 1045 uut koroonaga nakatumist.

Eile reedel suleti Ludwigslusti keskkool, kus õpetajal tuvastati koroonaga nakatumine. Samuti pandi kaheks nädalaks kinni Graal-Mueritzi põhikool, kus koroonaga nakatumine tuvastati ühel õpilasel.

Mecklenburg-Vorpommerni liidumaa on Saksamaal kõige hõredamalt asustatud ja seal on seni olnud koroonaga nakatumisi kõige vähem – kokku 910 koroonaga nakatumist ja 20 koroonasurma 1,6 miljoni elaniku kohta.

Liidumaal avati koolid käesoleva nädala esmaspäeval, aga mingeid maski kandmise ja vahe hoidmise nõudeid ei kehtestatud. Küll aga olid õpilased jagatud klassides kaupa gruppidesse, et nakatumisi vältida.

Nüüd ollakse mures mujal Saksamaal, kus kool algab järgmisel nädalal. Saksamaa kõige tihedama asustusega Nordrhein-Westfaleni liidumaal on juba kehtestatud maski kandmise kohustus isegi koolides ja seda terve päeva jooksul.

Germany closes two schools due to fresh coronavirus outbreaks | DW | 07.08.2020

Hundreds of students were sent home from school on Friday in Germany because of fresh coronavirus infections, mere days after they reopened. The state of Mecklenburg-Western Pomerania became the first in Germany to reopen school full time when children returned to classes after the summer holiday at the beginning of this week.

Kommentaarid
(Külastatud 2,363 korda, 1 külastust täna)