KUUM: Rootsis on saanud 4000 inimest koroona kiirtestiga positiivse tulemuse, kuigi neil nakkust ei olnud

Rootsis on saanud 4000 inimest koroona kiirtestiga positiivse tulemuse, kuigi neil tegelikult viirust ei olnud.

Rootsi terviseamet on hakanud uurima, kuidas selline asi sai võimalik olla. Asi tuli välja alles nüüd, vahendab Aftonbladet.

Probleem avastati kahes laboris ja valediagnoosi saanud inimeste arv on ligi 4000. Tegemist oli Hiinast ostetud kiirtestidega.

Laborid tegid kindlaks, et Hiinast ostetud testid olid vigased. Tegemist oli CE-märgistusega testidega, mis ei vastanud aga ette nähtud nõuetele. Rootsi terviseamet teavitab asjast vale testitulemuse saanud inimesi. Tegemist oli inimeste individuaalsete testidega.

4 000 svenskar kan ha fått fel svar på coronatest: “Kommer påverka statistiken”

4 000 personer har genomfört coronatester – och fått felaktiga provsvar. Missen upptäcktes nyligen och hanteras just nu av Folkhälsomyndigheten. – Det kommer att få påverkan på den nationella statistiken, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten. Felet upptäcktes nyligen i två laboratorier och innebär att 4 000 personer fått felaktiga coronaprovsvar.

 

Kommentaarid
(Külastatud 395 korda, 1 külastust täna)