KUUM: Prantsusmaal on koroonaga nakatumine kerkinud kevadisele tasemele, kaalutakse üleriigilist karantiini

Prantsusmaal on koroonaga läinud asi väga hulluks, eile reedel tuvastati 7379 uut nakatumist, mistõttu kaalutakse taas üleriigilise karantiini kehtestamist.

Suur nakatumine on toimunud vahetult enne seda, kui lapsed kooli lähevad. Pariisis kehtestati avalikes kohtades üldine näomaski kandmise kohustus, vahendab Daily Mail.

Prantsuse president Emmanuel Macron ütles, et praegu tehakse kõik selleks, et ära hoida uut üleriigilist karantiini.

Eile reedel tuvastati Prantsusmaal 7379 uut koroonaviirusega nakatumist, mida on samapalju kui 5 kuud tagasi ja peaaegu samal tasemel senise rekordiga 31. märtsist, mil uusi nakatumisi tuvastati 7578.

Uus nakatumiste laine langeb samasse aega laste kooliminekuga. Lapsed pole Prantsusmaal alates märtsist kooli saanud. President Macron pole välistanud ka uue üleriigilise karantiini kehtestamist, et viiruse levikut tõkestada. Viimati kehtestati Prantsusmaal karantiin märtsikuus. Piiranguid hakati järk-järgult leevendama peale 11. maid, mil nakatumiste arv hakkas vähenema.

Koroonaga nakatumised kasvavad praegu üle terve Euroopas. Suur hüpe nakatumiste arvus toimus teiste seas Portugalis, kus viimastel päevadel on tuvastatud 400 nakatumist päevas, samapalju kui märtsikuus.

Macron warns France faces another national lockdown after 7,379 cases

The French President admitted it would be dangerous to rule out any scenario The huge spike comes just days before millions of children head back to school Parisians are now ordered to wear masks at all times outdoors in the capital France has seen its highest number of coronavirus cases in five months as Emmanuel Macron insisted the country was doing ‘everything to avoid another lockdown’.

Kommentaarid
(Külastatud 337 korda, 1 külastust täna)