KUUM: Hispaania läks uute koroonaga nakatumiste poolest USA-st mööda

Hispaanias on viimastel nädalatel kasvanud plahvatuslikult koroonaviirusega nakatumine. Hispaania läks eile teisipäeval nakatumiste poolest elanike arvu arvestades mööda USA-st, kui tuvastati 7117 nakatumist.

Viimase 14 päeva nakatumiste arv 100 000 elaniku kohta on praegu Hispaanias 173, kui veel nädal tagasi oli see 86, vahendab El País. Võrdluseks, Soomes on see number 5 ringis ja Eestis 10.

Kõige enam nakatumisi on Madriidis, kus eile teisipäeval tuli juurde 1927 uut nakatumist. Samas on Hispaania ülejäänud piirkonnad Madriidile järgi võtnud. Eriti ere näide on 1,2 miljoni elanikuga Baleaari saared, kus tuvasdtati ühe päevaga 909 uut nakatumist. Viimase nädalaga on seal nakatumine plahvatuslikult kasvanud. Samuti on kiire nakatumine ligi 5 miljoni elanikuga Valencias, kus lisandus päevaga 770 nakatumist. Murcias tuli 1,5 miljoni elaniku kohta juurde 159 uut nakatumist ja Andaluusias 8,4 miljoni elaniku kohta 526 uut nakatumist.

Samas Aragonis ja Kataloonias, kus olukord oli veel mõni aeg tagasi väga hull, on märgata paranemise märke.

Hispaanias on praegu haiglas 5688 koroonapatsienti, kellest 677 on intensiivravil. Päevas tuli haiglatesse juurde 204 koroonahaiget ja trend on kasvav.

Spain reports more than 7,000 coronavirus cases, overtaking the US in new infections

The curve of new coronavirus cases in Spain, which has been moving upward for at least two weeks, added 7,117 new positives on Tuesday, including 2,415 detected in the previous 24 hours. That’s according to the latest data supplied by the central Health Ministry last night.

Kommentaarid
(Külastatud 324 korda, 1 külastust täna)