KUUM: Euroopas on seoses koroonaga ainult 5 riiki, mis on Soome jaoks ohutud, Eesti nende hulka enam ei kuulu

Homme teisipäeval vaatab Soome valitsus taas üle eri riikide koroona olukorra ja vastavad piirangud. Praegu on Euroopas järel ainult 5 riiki, mis on Soome jaoks ohutud ehk kus on alla 8 nakatumise viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta.

Need Soome jaoks ohutud riigid on praeguse seisuga: Vatikan, San Marino, Ungari, Läti ja Liechtenstein. Neist riikidest tulijad ei pea Soomes jääma karantiini, vahendab Helsingin Sanomat.

Soome valitsus piiras viimati reisimist augusti alguses, kui piirivalve taastati Soome ja Hollandi, Andorra ning Belgia vahel. Pärast seda on Soome jaoks ohtliku piiri ületanud veel Kreeka, Küpros, Eesti, Norra ja Itaalia.

Soome on praegu Euroopas üks turvalisemaid maid, kus on vaid 5,2 nakatumist viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta. Ungaris on vastav number 3,9, Lätis 4,2 ja Liechtensteinis 5,3.

Ohtlikest riikidest saabujatele on Soomes ette nähtud kohustuslik koroonatest ja karantiin.

Koronavirus | Euroopassa on enää viisi maata, jotka läpäisevät hallituksen matkustamiselle asettaman tartuntalukeman

Euroopassa on tuoreimpien lukujen valossa enää viisi maata, joihin voi hallituksen linjauksen mukaan matkustaa turvallisesti: Vatikaanivaltio, San Marino, Unkari, Latvia ja Liechtenstein. Hallitus linjasi kesäkuun lopussa, että matkustaminen on turvallista sellaisiin EU- ja Schengen-maihin, joissa on ilmennyt enintään kahdeksan uutta koronavirustapausta 100 000 ihmistä kohti edellisten 14 vuorokauden aikana.

Kommentaarid
(Külastatud 8,371 korda, 1 külastust täna)