KUUM: Austraalias, kus praegu on talv kehtestati seoses koroonaga eriolukord – jõustus komandanditund

Austraalias, kus praegu on talv hüppas koroonaviirusega nakatumine üles. Victoria osariigis tuvastati täna pühapäeval, 2. augustil 671 uut nakatumist ja 7 koroonasurma.

Osariigi juht Daniel Andrews kehtestas eriolukorra, mis tähendab, et alates kella 20-st õhtul peavad osariigi pealinna Melbourne’i elanikud alluma karmile sõjalisele režiimile koos liikumiskeelu ja muude piirangutega, vahendab Daily Mail.

Uuest 671 nakatumisest ainult 73 on seotud varasemate nakkuskolletega, ülejäänute taust pole teada. Melbourne’i linn pannakse lukku vähemalt kuni 13. septembrini. Ülejäänud Victoria osariigis on kord pisut leebem.

Komandanditund, kus liikuda ei tohi kehtib kella 20-st õhtul kuni kella 5-ni hommikul. Muul ajal tohib kodust väljuda ainult tööle või arsti juurde minekuks ja hooldamiseks. Päeva jooksul tohib majapidamisest poes käia ainult üks inimene ja väljas tohib liikuda ainult tund aega. Nii poes kui väljas tohib liikuda 5 km raadiuses kodust.

Kõik meelelahutused on keelatud ja väljas ei tohi koos liikuda rohkem kui 2 inimest, isegi kui nad on samast perest või majapidamisest. Andrews ütles, et piirangud on vajalikud selleks, et piirangud ei kehtiks jõuludeni. Tema väitel on valida, kas kuus nädalat karmi korda või kuus kuud leebemaid piiranguid.

Elukaaslased, kes elavad lahus tohivad kokku saada ka kaugemalt kui 5 km kauguselt. Pulmad on täielikult keelatud, matustel tohib viibida 10 inimest. Politsei tihendab kontrolli tänavatel. Liigset liikumist kontrollitakse auto numbrimärkide järgi. Ehitusobjektidel töö jätkub ja ehituspoodides tohib käia. Ühistransport toimib piiratud mahus ja seal on kohustuslik näomaskide kandmine.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8584569/Victoria-hit-650-new-coronavirus-cases-record-17-deaths.html

Kommentaarid
(Külastatud 1,060 korda, 1 külastust täna)