Koomasse langenud Navalnõi lubatakse Venemaalt välja pärast seda, kui naine pöördus palvega Putini poole

Venemaa presidendi Vladimir Putini kriitik Aleksei Navalnõi, kes eile arvatava mürgituse tõttu koomasse langes pääseb Venemaalt välja ravile välismaale pärast seda, kui tema abikaasa pöördus palvega otse Putini poole.

Navalnõi langes koomasse pärast seda kui oli joonud väidetavalt mürgitatud teed. Ta taheti täna viia lennukiga ravile Saksamaale, aga Vene arstid ei lubanud patsienti haiglast välja. Vene arstid väitsid, et mürki verest ei leitud ja tegemist oli madala varesuhkru ning haige südamega, vahendab Daily Mail.

Navalnõi lubatakse Venemaalt välja pärast seda, kui tema abikaasa Julia pöördus palvega otse president Putini poole. Juliat pole pärast juhtunut oma abikaasa juurde haiglasse lastud.

44-aastase Navalnõi juurde lasti Saksa arstid, kes tegid kindlaks, et mees suudab lennata. Omski haigla peaarst Aleksander Murakovski ütles, et Navalnõil oli madalast veresuhkru tasemest tingitud südamehäire. Arst ütles, et Navalnõi kätelt ja riietelt leiti mingeid kemikaale, aga ei öelnud, mis see oli. Vene arstid väitsid, et on võimelised mehe terveks ravima.

Navalnõi naine Julia aga süüdistab arste venitamises, kuni mürgid kehast väljuvad ja jäljed võimalikust mürgitamisest on kõrvaldatud.

Navalnõi lähedased on veendunud, et midagi poetati Navalnõi tee sisse, kui ta Tomski lennujaamas lennukit ootas. Navalnõil hakkas lennukis halb ja lennuk tegi hädamaandumise Omskis. Pärast seda otsustasid haiglajuhid, et mehe tervis on liiga nõrk selleks, et ta viia üle teise haiglasse või ravile Saksamaale.

Alexei Navalny has no trace of poison in his system, Russian docs say

Alexei Navalny, Putin’s arch-rival, is in a coma at a Russia hospital after falling ill Supporters say he was poisoned, and want him to go to Germany for treatment Was due to leave Russia this morning, but request was denied at the last moment Doctors then denied that any trace of poison had been found in his system Navalny’s family and allies have accused the Kremlin of orchestrating a cover-up Russian medics say that no trace of poison has been found in Putin critic Alexei Navalny’s body, sparking accusations of a cover-up by the Kremlin.

Kommentaarid
(Külastatud 378 korda, 1 külastust täna)