Kole lugu: Helsingi piirkonnas kasvab plahvatuslikult koroonaga nakatumine

Soomes Helsingi piirkonnas kasvab plahvatuslikult koroonaviirusega nakatumine. Möödunud nädalal oli terve nädala jooksul 34 nakatumist, nüüd on nädala alguse kahe päevaga tuvastatud juba 22 nakatumist.

Eile, 4. augustil tuvastati Helsingi piirkonnas 14 nakatumist, esmaspäeval 8. Kuu aega tagasi tuvastati Helsingi piirkonnas vaid üksikud nakatumised päevas, vahendab MTV.

Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna HUS diagnostikajuht Lasse Lehtonen ütles, et tulevik on väga ebakindel. Nakatumiste kordaja on kasvanud üle 1, mis tähendab, et uusi nakatumisi tuleb kiiresti juurde. Kevadel suruti nakatumiste kordaja karmide piirangute ja inimeste hoolsa tegevuse abil alla 1. Nüüd on olukord taas halvenemas.

HUS-i andmetel on nakatumiste kordaja Helsingi piirkonnas praegu taas kerkinud märksa kõrgemale kui 1. See tähendab, et uusi nakatumisi tuleb kiiresti juurde.

Kommentaarid
(Külastatud 4,188 korda, 1 külastust täna)