Järgmine nädalalõpp läheb Soomes väga soojaks – tuleb lausa 28 kraadi

Järgmine nädalalõpp on Soomes väga soe, reedel on kohati sisemaal oodata koguni 28 kraadi sooja. Põhiliselt on aga sooja 24-27 kraadi.

Foreca ilmateenistuse andmetel polnud juulikuu just eriti soe, seevastu augusti tõotab tulla soe. Kuumus on seotud Fennoskandia kohal tugevneva kõrgrõhkkonnaga, samal ajal tuleb lõuna poolt sooja õhku, vahendab Ilta-Sanomat.

Meteoroloogide prognoosi kohaselt on kõrgrõhkkond pikaajaline. Praegu pole mingeid märke, et kuumalaine niipea lõppeks. Ilm on veidi jahedam Soome põhjaosas ja rannikul, aga Lapimaal on oodata samuti 20 kraadi sooja.

Soome kesk- ja lõunaosas on ilm lisaks soojale veel ka kuiv. Kui kusagil on sademeid, võib olla ka äikest. Enne nädala lõppu on aga nädala algus veel sajune. Esmaspäeval sajab Soome lõuna- ja keskosas, teisipäeval põhja pool.

Soe ilm jääb tõenäoliselt püsima pikemaks ja sooja kestab vähemalt 10. augustini. Põhja pool on ilm vahelduvam. Augusti keskpaigas peaks kõrgrõhkkonna mõju nõrgenema ning läheb sajule. Koolid alustavad aga tavapärasega võrreldes soojema ilmaga. Tavapärasest soojem peaks olema isegi 21. augustil.

Uus prognoos erineb varasemast, mille kohaselt prognoositi augustiks jahedamat ilma. Pikemad prognoosid võivadki muutuda, kuna Soome asub õhumasside ristumiskohas. Prognoosi muutus tuleb sellest, et varasema prognoosi kohaselt oli kõrgrõhkkond lääne pool ning see poleks Soome ulatunud.

Ensi viikonloppuna Suomeen rymistelee lämpöaalto: perjantaina jopa +28 astetta

Perjantaina saatetaan yltää jopa 28 lämpöasteen lukemiin. Ensi viikonloppuna Suomessa roihahtaa helle, eikä lämpimien säiden loppu ole Forecan päivystävän meteorologin Joanna Rinteen mukaan toistaiseksi näköpiirissä. Perjantaina maan sisäosissa saatetaan ponnahtaa korkeimmillaan jopa 28 asteen paahteeseen. Pääosin lämpötilat vaihtelevat 24 ja 27 asteen välillä.

Kommentaarid
(Külastatud 812 korda, 1 külastust täna)