Jahmatav avastus: Putini imevaktsiini katsetati ainult 38 inimese peal ja see põhjustab palavikku, valu ning turseid

Venemaa president Vladimir Putin teatas eile, et Venemaal on registreeritud maailma esimene koroonavaktsiin. Samas näitavad Vene dokumendid, et vaktsiini toime kohta pole mingit tõestust. Küll aga põhjustas vaktsiin palavikku, valu ja turseid.

Dokumendid paljastavad, et Putini vaktsiin kiideti heaks pärast selle katsetamist 38 inimese peal. Vaktsiini väljatöötamise peale kulus ainult 42 päeva, edastab fontanka.ru.

Vaktsiini efektiivsust pole aga üldse kontrollitud, selgub sisedokumentidest. Putin kinnitas, et vaktsiin on läbinud kõik vajalikud testid.

Lisaks pole teada, kas vaktsiin üldse annab mingid antikehad, kuigi Putin kinnitas, et tema tütar need sai. Venemaal on muutunud vaktsiini loomine au ja uhkuse küsimuseks. Selle nimeks on satelliitide järgi pandud Sputnik V.

Teadlased kritiseerisid eile Putinit rumaluse ja vastutustundetuse eest, mis võib muuta pandeemia veel hullemaks, kui selgub, et vaktsiin on ohtlik või kasutu.

Kuigi Putin ütles, et tütrel polnud muid nähtusid peale kõrge palaviku, kinnitavad dokumendid, et inimestel esines hulgaliselt kõrvalnähtusid. Täpsemalt aga pole võimalik nähtusid kirjeldada, kuna vaktsiini testiti väga väikse hulga inimeste peal, selgub vaktsiini väljatöötamisega tegelenud Gamaleja instituudi andmetest.

Kokku esines 38 tervel inimesel, kelle peal vaktsiini testiti 144 kõrvalnähtu. Enamus nähtudest olid mööduvad, aga uuringu 42. päeval olid alles veel 31 nähtu. Praegu pole veel teada, mis saatus oli 27 haigusnähul.

Haigusnähtude hulgas olid tursed, valu, kõrge palavik ja sügelus süsti tegemise kohas. Esinesid nõrkus ja energia puudus, halb enesetunne, peavalu, kõhulahtisus, kinnine nina, haige kurk ja nohu.

Testid näitasid, et 42. päeval peale vaktsineerimist olid inimestel antikehad keskmisest madalamal tasemel. Vaktsiini ei proovitud alla 18 ja üle 60-aastaste inimeste peal. Seda ei soovitata rasedatele ja imetavatele emadele, kuna vaktsiini efektiivsust ja ohutust pole kontrollitud.

Samuti pole uuritud vaktsiini mõju koos teiste ravimitega ning auto juhtimisele. Vaktsiini suhtes peavad olema ettevaatlikud need, kel on neeru- ja maksahaigused, diabeet, epilepsia ja need, kel on olnud insult, veresoonkonna haigused, immuunsuspuudulikkus, autoimmuunhaigused, allergiad, atoopia ja ekseem.

Lisaks hoiatatakse, et vaktsiinil puudub kaitse üledoosi eest, aga üledoosi tõenäosus on väga väike, kui vaktsineerimisega tegeleb ettevalmistuse saanud inimene. Juhusliku üledoosi puhul on võimalikud mürgituse ja allergia nähud.

Vaktsiin on tundlik keskkonnatingimustele ning seda peab hoidma külmutatuna temperatuuril alla -18 kraadi. Enne kasutamist tuleb seda hoida mõnda aega toatemperatuuril, aga mitte kauem kui 30 minutit. Enne süstimist tuleb vaktsiini kergelt raputades segada.

Вакцина от COVID-19 – в словах чиновников и документах разработчика

Эпидемиологическая эффективность зарегистрированной 11 августа вакцины для профилактики COVID-19 не изучена. Во время исследования на 38 добровольцах были зафиксированы 144 побочных эффекта. Медикам при введении раствора пациенту необходимо держать под рукой противошоковое оборудование – о чем российскому президенту не доложили перед презентацией “Гам-Ковид-Вак”.

Kommentaarid
(Külastatud 2,740 korda, 1 külastust täna)