Hispaanias suri arvatavalt koroona tagajärjel 11-aastane tüdruk, kes oli varem terve

Hispaanias suri arvatavalt koroonahaiguse COVID-19 tagajärjel 11-aastane tüdruk, kel puudusid varem kroonilised haigused. Tüdrukul ilmnesid Kawasaki sündroomi sarnased põletikulised haigusnähud.

Tüdruk suri eile Kataloonias Tarragonas asuvas Joan XXIII ülikooli haiglas, ta oli eelnevalt andnud positiivse koroonaviirus proovi, vahendab Daily Mail.

Tüdrukul ilmnesid Kawasaki sündroomi laadsed haigusnähud, mille tagajärjel on sattunud haiglasse ja surnud mitmeid lapsi maailmas. See sündroom on seoses koroonaga seni esinenud lastel vanuses ligi 10 eluaastat. Sündroomiga kaasneb kõhuvalu, oksendamine, kõhulahtisus, palavik, lööbed, silmade punetus ja jalgade paistetus. Lõpuks ütleb lapsel süda üles, täpne surma põhjus on aga veel tuvastamata.

Arstid on peaaegu kindlad, et haigus on tingitud koroonast, aga seda pole suudetud veel teaduslikult ära tõestada. Sellised laste surmad koroona tagajärjel on aga siiski väga haruldased. Suurbritannias on surnud kaks last ja haiglasse sattunud mitusada last.

Spanish girl, 11, dies from rare Kawasaki-like Covid complication

Child died at Joan XXIII University Hospital of Tarragona in Catalonia yesterday Girl’s condition had all hallmarks of Covid-linked condition dubbed PIMS-TS Two British children have died from it and hundreds have been hospitalised An eleven-year-old girl has died from organ failure in Spain after suffering from a rare immune complication linked to the coronavirus, according to local media.

Kommentaarid
(Külastatud 191 korda, 1 külastust täna)