ETTEVAATUST: Saksamaal, Prantsusmaal, Itaalias ja Hispaanias kasvab väga kiiresti koroonaga nakatumine

Euroopa riikides on taas tuvastatud rekordiliselt uusi koroonaviirusega nakatumisi pärast mai- ja juunikuud. Saksamaal lisandus ööpäevaga 1707 uut nakatumist ja Prantsusmaal üle 3700. Prantsuse number oli 1500 võrra suurem kui eile.

Hispaanias tuvastati ööpäevaga 3715 uut nakatumist ja Itaalias 642. Haigus levib Euroopas väga kiiresti noorte inimeste hulgas. Prantsuse president Emmanuel Macron ütles, et riiki uuesti lukku ei taheta panna, aga piiranguid kehtestatakse vajadusel suunatult, vahendab Daily Mail.

Euroopas on nakatumine kõige suurem Hispaanias, kus viimase 14 päevaga tuvastati 136 nakatumist 100 000 elaniku kohta. Võrdluseks, Soomes on vastab number ainult 5 nakatumist ja Eestis 8.

Maailma terviseorganisatsioon WHO hoiatas täna, et Euroopas on koroona epitsenter Balkani riigid, kus nakatumiste arv on kasvanud juuni algusest alates. Ida-Euroopas on koroona epitsenter Ukraina, kus täna neljapäeval tuli viimase ööpäevaga juurde 2134 uut nakatumist, see oli riigi uus rekord. Ukrainas on kokku tuvastatud 98 537 nakatumist.

Germany records its highest number of coronavirus cases since April

Number of Covid-19 cases in Germany has increased over summer holidays The country recorded 1,707 new cases in the past 24 hours Rise has been blamed on returning holidaymakers, parties and family gatherings Germany, France, Italy and Spain see their highest number of coronavirus infections since Spring, raising concerns that a second wave could be hitting the continent.

Kommentaarid
(Külastatud 808 korda, 1 külastust täna)