Briti peaminister on kiilaks jäämas – kas koroona võtab meestelt juuksed?

Briti peaminister Boris Johnson põdes kevadel koroonat ja inimesed on tähele pannud, et tema kuulus juuksepahmakas jääb üha hõredamaks. See omakorda kinnitab varasemaid spekulatsioone, et koroona võtab meestelt juuksed.

Samas väidetakse, et Briti peaminister on kaotanud juukseid juba alates 2016. aastast, koroonat põdes ta tänavuse, 2020. aasta aprillis, nii et juuksekadu ei saa täielikult koroonaga seotud olla. Briti peaminister põdes koroonat väga raskel kujul ja ta oli mitu päeva intensiivis, vahendab Daily Mail.

Samas on ka teisi tähelepanekuid selle kohta, kuidas koroonat põdenud mehed on jäänud pärast seda kiilaks. Mõned väidavad, et koroona läbipõdemine aitas kiilanemisele kaasa. Praegu ei kuulu kiilanemine ametlikult koroona tüsistuste hulka.

Briti terviseamet ei välista, et juuksekadu või haigusega kaasneda. Asjatundjate väitel võib kiilanemist soodustada koroonaga kaasnev kõrge palavik.

Teisest küljest väidavad mõned teadlased, et kiilanemine võib ette kuulutada koroonaga nakatumist, mitte vastupidi. Hiljutine uuring näitas, et kiilad mehed satuvad koroonaga haiglasse 40 protsenti suurema tõenäosusega kui ülejäänud.

Boris Johnson’s trademark mop shows signs of thinning

Twitter users have noticed Boris Johnson’s ruffled hairdo shows bald patches He spent some time in intensive care with Covid-19 in April Some survivors say they are suffering extensive hair loss triggered by the illness A link between being bald and getting coronavirus has also been speculated Boris Johnson appears to be balding after his fight with coronavirus, amid growing speculation that the disease may cause hair loss.

Kommentaarid
(Külastatud 396 korda, 1 külastust täna)