WHO: Maailmas koroonaga asi järjest hullem, ühe päevaga tuli juurde ligi 260 000 uut nakatumist

Maailma Terviseorganisatsioon WHO hoiatab, et maailmas on koroonaga asi järjest hullem ja eile laupäeval püstitati uus nakatumiste rekord, kus ühe ööpäevaga tuli juurde ligi 260 000 uut nakatumist.

WHO andmetel oli see esimene kord peale pandeemia algust, kus uute nakatumiste ööpäevane arv on tõusnud üle veerand miljoni, vahendab BBC.

Kõige enam on nakatumine kasvanud USA-s, Brasiilias, Indias ja Lõuna-Aafrikas. Koroonasurmade arv tõusis 7360 võrra, see on uus rekord peale 10. maid. Kokku on maailmas koroonaga nakatumisi üle 14 miljoni.

Nakatumiste arv suureneb USA-s ja eriti lõunaosariikides, kus oldi vastu piirangutele ja näomaskide kandmisele. Kõige enam on nakatumisi Floridas, Texases ja Arizonas.

USA koroona epitsenter on hetkel Florida, kus eile laupäeval tuli juurde üle 10 000 uue nakatumise ja 90 koroonasurma. Floridas on nakatumisi kokku üle 337 000 ja koroonasurmade arv on üle 5000. Floridas on haiglad täis ja uusi patsiente enam juurde ei võeta.

USA nakkushaiguste juhtiv asjatundja dr Anthony Fauci hoiatas reedel ametivõimusid, et vajadusel tuleb maskide kandmine jõuga kehtestada. President Donald Trump aga ütles selle peale, et ta ei poolda maskikohustuse riiklikku kehtestamist.

Maailmas levib koroonaviirus kiiresti veel Brasiilias, Indias ja Lõuna-Aafrikas. Euroopas on viiruse levik kontrolli alla saadud, aga üksikuid puhanguid on Hispaanias, mistõttu suleti Barcelonas ja selle ümbruses ligi 4 miljonit inimest 15 päevaks karantiini. Hispaanias lõppes üleriiklik karantiin alles kuu aega tagasi ja peale seda loodeti majandus uuesti käima saada. Prantsusmaa kaalub piiri uut sulgemist Hispaaniaga, et piirata viiruse levikut. Prantsusmaa avas piiri alles 21. juunil.

Record single-day rise in global coronavirus cases

The number of new cases of coronavirus rose by almost 260,000 in 24 hours – the largest single-day increase since the pandemic began, the World Health Organization (WHO) said on Saturday. According to WHO, this is the first time the number of new daily infections has surpassed a quarter of a million.

Kommentaarid
(Külastatud 361 korda, 1 külastust täna)