VIDEO: USA-s on toodud tänavatele nn rohelised mehikesed, kes inimesi vahistavad

USA-s on lisaks möllavale koroonale olukord väga hull sisepoliitiliselt, kus pead tõstavad valitsusvastased antifašistlikud ja anarhistlikud jõud. Oregoni osariigis Portlandis on olukord eriti hull, kus mäsu on kestnud juba 50 päeva. Valitsus saatis tänavatele ilma eraldusmärkideta rohelises rõivastuses relvastatud üksused ehk nn rohelised mehikesed, mille vastu astusid välja nii kohalikud võimud kui emad.

Sotsiaalmeedias lööb laineid video, kus on näha, kuidas ilma eraldusmärkideta rohelised mehikesed vahistavad tänaval ühe mehe ja viivad ta ilma eraldusmärkideta autosse. Ameeriklaste jaoks meenutas see filmidest nähtud vahistamisi autoritaarsetes režiimides. Polnud teada, kellega oli tegu. Hiljem selgus, et tegemist oli USA keskvalitsuse eriüksusega, mis kuulub USA piirivalve koosseisu. Samas polnud sellise üksuse tegevusel kohalike võimude luba.

Selliste vahistamiste peale andis Oregoni osariik reedel USA keskvalitsuse kohtusse. Ühtlasi puhkesid uuesti Portlandis ja mujal massilised meeleavaldused. Roheliste mehikeste vastu tulid Portlandis tänavale välja kohalikud emad.

Kommentaarid
(Külastatud 766 korda, 1 külastust täna)