VIDEO: Hiina kommunistlik diktatuur kehtestas end Hong Kongis

Hong Kongis hakkas eilsest kehtima kurikuulus julgeolekuseadus, mille alusel hakkas politsei massiliselt võimudele allumatuid inimesi vahistama.

Eile, 1. juulil vahistati ligi 400 inimest, süüdistatuna ebaseaduslikus kogunemises ja relvade omamises. Vahistati ka 15-aastane tüdruk, kes oli lehvitanud lipuga, et kutsuda üles vabadusele, vahendab Daily Mail.

Rahvas kogunes tänavatele, et tähistada kunagist Briti võimu, aga politsei ajas inimesed veekahurite ja pisargaasiga laiali. Briti võimust on möödas 23 aastat ja Hiina võimud on taganenud lubadustest tagada Hong Kongi elanikele vabadused.

Hong Kongis on nüüdsest keelatud lippe lehvitada ja tänaval vabadust taotleda isegi siis, kui sellega ei kaasne vägivalda. Isegi meeleavaldajate bussiga sõidutamine on keelatud. Keelust üleastujad võidakse tembeldada terroristideks ja saata Mandri-Hiina vanglasse. Kohtuistungid peetakse suletud uste taga.

See tähendab kokkuvõttes, et Hiina kommunistlik diktatuur kehtestas end Hong Kongis. Suurbritannias teatas eile, et on valmis vastu võtma 3 miljonit Hong Kongi põgenikku ning andma neile Briti kodakondsuse.

Kommentaarid
(Külastatud 199 korda, 1 külastust täna)