Värske uuringu järgi põhjustab 5G mobiilside koroonahaigust, aga teadlased pole sellega päri

Käesoleval kuul avaldati uuring, mille järgi neelavad inimese keharakud 5G raadiolaineid ja see põhjustab koroonaviiruse haigust COVID-19. Teadlased on aga selle uuringu vaidlustanud.

Teadlased väidavad uuringu kohta, et kui see tõele vastab, peaks koroonat olema rohkem seal, kus on rohkem arenenud 5G mobiilside. Ent koroona levib kõige kiiremini USA-s, kuigi 5G on kõige enam arenenud Lõuna-Koreas, Saudi-Araabias ja Inglismaal, vahendab Daily Mail.

Samad autorid on varem avaldanud uuringuid selle kohta, mille kohaselt võib lind elada ilma peata ning gripiviiruse abil saab tuvastada veel sündimata lapse sugu.

Uuring avaldati portaalis PubMed, ent portaal on lubanud selle sealt maha võtta. Uuringu järgi on inimese naharakud nagu antennid, mis võtavad vastu raadiosignaale. Uuringu järgi toodab inimese organism ise 5G raadiolainete mõju koroonaviirust.

Uuring äratab kahtlust sellega, et teadlased pole viinud läbi mingeid eksperimente, vaid on välja toonud numbreid ja valemeid, millel puudub seos. Varem on sama teadlaste grupp eemaldanud päid sadadel lindudel, et näidata, et linnud suudavad elada ilma peata.

PubMed teatas 24. juulil, et võtab uuringu maha. Uuringu autorid on Guglielmo Marconi ülikoolist Itaalias, Central Michigan University’ist USA-s ja Moskva Riiklikust Meditsiiniülikoolist Venemaal.

Uuringu autorid väidavad, et 5G raadiolained on sagedusega 24 GHz kuni 72 GHz, mis on liiga kõrge sagedus. USA-s on aga 5G sagedused 27,5 GHz kuni 28,35 GHz ning Lõuna-Koreas ja Jaapanis on kõrgeim mõõdetud sagedus olnud 29,5 GHz.

Endine Stanfordi ülikooli teadlane dr Elisabeth Bik kommenteeris uuringut oma blogis, tuues välja, et uuringus on öeldud nagu 5G paljundaks organismis COVID-19, aga COVID-19 on haiguse nimetus, mitte viirus, mida saab paljundada.

Scientists debunk study that claimed 5G causes coronavirus

A team published a study this month claiming human skin cells absorb 5G network waves and causes development of coronavirus Outside researchers pointed out that would mean countries with the highest 5G distribution would also have the highest number of coronavirus infections The US leads the world in cases with

Kommentaarid
(Külastatud 2,211 korda, 1 külastust täna)