Värske uuring: koroona pole vähem surmav kui varem, suremus püsib samal tasemel

Kuigi viimastel kuudel on olnud väiteid, justkui oleks koroona vähem surmav, siis lükkab värske uuring selle väite ümber.

Itaalia teadlased tegid kindlaks, et koroona pole muutunud vähem surmavaks ning sureb jätkuvalt 9,5 protsenti haiglasse sattunud koroonapatsientidest, vahendab Daily Mail.

Teadlased võrdlesid suremust märtsikuus ja mai algul ning selgus, et suremus püsis sama. Ainult aprillikuus oli suremus kõrgem, 12,1 protsenti. Surnute keskmine vanus oli märtsikuus 78 eluaastat ja aprillis 84 eluaastat, teadlased ei oska seda seletada.

Teadusportaalis medRxiv avaldatud uuringu viisid läbi Itaalia eri meditsiiniasutuste ja ülikoolide teadlased.  Uuringus võeti vaatluse alla 2400 haiglasse toodud koroonapatsienti.

Coronavirus is NOT less deadly than it once was

Scientific theory suggests that viruses may lose potency in a bid to survive Italian scientists who tracked the outbreak between March and the start of May They say that there is no evidence that the coronavirus poses less of a threat Around 9.5% of infected patients who were hospitalised during March died In comparison, the mortality rate was only slightly higher at 12.1% in April But academics implied the rate was only down to patients being slightly older Covid-19 has not become less deadly, according to research that rubbishes claims the life-threatening disease has weakened over time.

Kommentaarid
(Külastatud 243 korda, 1 külastust täna)