Värske uuring: koroona immuunsus kaob mõne kuuga ja haiguse võib uuesti saada nagu tavalise külmetushaiguse

Koroonapatsientide immuunsust uuringud Londoni King’s College’i teadlased jõudsid järeldusele, et koroonaviiruse immuunsus kestab vaid mõned kuud ning nakatuda võib uuesti nagu see on tavalise külmetushaigusega.

Uuringust tuli välja, et viiruse vastu oli antikehi rohkem neil, kes olid haiguse läbi põdenud raskel kujul. Lühiajaline immuunsus tähendab ühtlasi seda, et igal aastal tuleb välja töötada uus vaktsiin, vahendab Guardian.

Uuringust tuleb välja, et uus koroonaviirus käitub nagu tavaline külmetushaigus või gripp ja inimesed võivad seda põdeda igal aastal. See seab kahtluse alla nn karjaimmuunsuse võimaluse koroonaviiruse puhul.

Londoni teadlased jälgisid enam kui 90 koroonapatsienti. Nad leidsid, et antikehad olid viirus vastu tipus kolm nädalat peale haigestumist ja siis hakkasid kukkuma.

Uuringut juhtinud dr Katie Doores ütles, et viiruse vastu tekivad küll inimese organismis antikehad, aga nad kaovad lühikese ajaga ja nende hulk sõltub sellest, kui raskelt on haigust põetud. See tähendab, et antikehi oli kõige enam ja pikemalt neil, kes olid põdenud haiguse läbi raskel kujul.

Ühtlasi tähendab uuringu tulemus seda, et vaktsiini mõju on lühiajaline ning igal aastal tuleb välja töötada uus vaktsiin. Üks võimalus siiski jääb, et kuigi antikehad kaovad, suudab organism teist korda haigusega paremini toime tulla T-rakkude abil.

Suurbritannias viidi läbi ka teine uuring, mis tõi välja, et koroonapatsientidel avalduvad peale haiguse läbipõdemist südamehäired. Need häired olid ka patsientidel, kel varem pole südamega kunagi mingeid probleeme olnud, vahendab Daily Mail.

Immunity to Covid-19 could be lost in months, UK study suggests

People who have recovered from Covid-19 may lose their immunity to the disease within months, according to research suggesting the virus could reinfect people year after year, like common colds.

Kommentaarid
(Külastatud 587 korda, 1 külastust täna)