Värske ülevaade: Soomes on uute koroonaga nakatumiste arvu langus peatunud, aga olukord püsib stabiilne

Soome sotsiaal- ja terviseministeeriumi värske ülevaate kohaselt püsib koroonaviiruse olukord Soomes stabiilne vaatamata sellele, et uute nakatumiste arvu langus on peatunud. Viimase nädala jooksul (13.-19.7.2020) tuvastati 40 uut nakatumist. Nakatumine püsib samal tasemel eelmise kahe nädalaga.

Osa uutest nakatumistest on seotud varasemate nakatumistega, mida jälgitakse. Kõigi uute nakatumiste tausta uuritakse hoolega ja uusi nakatumisi püütakse seeläbi vältida.

Hinnanguline nakatumiste kordaja on praegu Soomes 0,55-0,95 (90-protsendilise tõenäosusega). See tähendab, et kuigi uute nakatumiste langus on peatunud, püsib olukord stabiilne.

Viimase nädalaga tehti teste mõnevõrra rohkem kui kahe eelneva nädalaga. Positiivsete COVID-19 juhtude arv testide hulgas püsib madal.

Soomes on 22. juuli 2020 seisuga tuvastatud kokku 7362 koroonaga nakatumist. Haigusega seotud surmade arv on 328. Tervenenuid on hinnanguliselt 6920 ehk üle 90 protsendi nakatumistest. Haiglaravil oli 22. juuli seisuga vaid 4 patsienti ja mitte ükski neist polnud intensiivis.

Kuivõrd Soomes leevendatakse koroonaga seotud piiranguid, siis muutub üha olulisemaks testimine, et tuvastada kõik nakatumised. Soovitus on, et kõigil, kel esinevad koroonale omased haigusnähud laseksid end testida.

Kommentaarid
(Külastatud 311 korda, 1 külastust täna)