Värske Saksa uuring: koroona nakatas jahedas õhus lihakombinaadis 8 meetri kauguselt

Koroona võib jahedas õhus nakatada 8 meetri kauguselt, selgus värskest Saksamaal läbi viidud uuringust, milles vaadeldi massilisi nakatumisi lihakombinaadis.

Saksa suures lihakombinaadis nakatus 1500 töötajat. Teadlased leidsid, et nakkus levis kergesti 10-kraadises õhus. Seal levis viirus 8 meetri kaugusele, vahendab Bloomberg.

Uuringust tuli välja, et üks nakatunud inimene nakatas teisi 8 meetri raadiuses. Nakatumist soodustas tehase ruumides olnud liikuv ja jahe õhk. Sarnased tingimused on põhjustanud haiguspuhanguid liha- ja kalatööstustes mitmel pool maailmas.

Ühtlasi tuleb uuringust välja, et viirus levib paremini talvel, mil õhk on jahedam ja inimesed on rohkem koos kitsastes ruumides. Teadlaste väitel püsivad viirused elujõulisemana, kui pole päikest, kui inimeste hingamisteed on külma tõttu nakkustele vastuvõtlikumad ja viirus liigub külmaga õhus kaugemale.

Virus Can Travel 26 Feet at Cold Meat Plants With Stale Air

Bloomberg 19 hrs ago Megan Durisin (Bloomberg) — Cold and stale air conditions allowed coronavirus particles to travel more than 8 meters (26 feet) at a German slaughterhouse, a study showed, giving an insight into how meat plants turned into hotspots for infections across the world.

Kommentaarid
(Külastatud 333 korda, 1 külastust täna)